fbpx

Ευρωπαϊκό Νέων: Με 11 τζουντόκα στην Πράγα

Ευρωπαϊκό Νέων: Με 11 τζουντόκα στην Πράγα

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο νέων που θα διεξαχθεί στην Πράγα (15-17/9). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παρουσιαστεί αρκετά δυνατό, με αθλητές/αθλήτριες που έχουν εμπειρία και από το επίπεδο Ανδρών και Γυναικών.

Έπειτα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την κατηγορία των ανδρών, οι Μιχάλης Τσουτλασβλίλι και Σταύρος Δούμας θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα νέων στα 73 κιλά. Ο Τσουτλασβίλι κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση στους μεσογειακούς αγώνες του Οράν, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε τέσσερα γκραν σλαμ (Τελ Αβίβ, Αττάλεια, Τιφλίδα, Βουδαπέστη), καθώς και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στης Σόφιας. Στην Τουρκία κατάφερε να κάνει μια ικανοποιητική πορεία, ενώ μετράει και ένα αργυρό μετάλλιο στο Open της Αθήνας.

Όσον αφορά τον Δούμα, συμμετείχε στις ίδιες διοργανώσεις με τον Τσουτλασβίλι, εκτός των μεσογειακών και του γκραν σλαμ του Τελ Αβίβ.

Στους νέους θα αγωνιστούν οι Αδάμ Αναστασόπουλος (55κ), Μάριος Καψουρός (81κ) και Αλέξιος Σπερλίδης (90κ), που συμμετείχαν και στο παγκόσμιο εφήβων του Σαράγεβο. Κανονικά θα συμμετάσχει και ο Βασίλης Μπριόλας (60κ), ο οποίος μετά από τρεις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά Open (Αθήνα, Μάλαγα και Μπάνια Λούκα) θα μετρήσει τις δυνάμεις του σε μεγάλη διοργάνωση.

Ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση θα κάνει και ο Νίκος Παπαστεργίου αλλά και ο Αλέξιος Μιχαηλίδης, οι οποίοι θα αγωνιστούν στα 60 και 66 κιλά, αντίστοιχα.

Επίσης, θα υπάρξουν και τρεις νέες συμμετοχές. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου θα ντεμπουτάρει στην Ευρώπη στα 57 κιλά, η Μάρθα Παπαστεργίου στα ίδια κιλά και η Μαρία Νικολέτα Βούλπασιν θα δοκιμαστεί στα +78κ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά