fbpx

Παρέμεινε πρόεδρος της IBA ο Κρεμλιόφ λόγω… αναβολής των εκλογών!

Παρέμεινε πρόεδρος της IBA ο Κρεμλιόφ λόγω… αναβολής των εκλογών!

Στον προεδρικό θώκο της IBA παραμένει ο Ουμάρ Κρεμλιόφ. Αν και το γενικό συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας αναμενόταν να έχει στο πρόγραμμά του τις προεδρικές εκλογές, όπου ο Ρώσος νυν επικεφαλής θα αναμετριόταν με τον Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ, εν τέλει αυτές οι εκλογές δεν έγιναν ποτέ!

Στην ουσία, η IBA ακύρωσε την εκλογική διαδικασία μέσω μίας… προκαταβολικής ψηφοφορίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αρχικά έπρεπε τα μέλη των Εθνικών Ομοσπονδιών να ψηφίσουν για το εάν θα πραγματοποιούταν η εκλογική διαδικασία. Εκεί, περίπου το 75% των μελών αποφάνθηκε αρνητικά, ακυρώνοντας έτσι τις προγραμματισμένες εκλογές και διατηρώντας τον Κρεμλιόφ στον θώκο.

Αν και το ποσοστό της αρνητικής ψήφου μεταφράζεται σε ψήφο υπέρ του Κρεμλιόφ, οπότε ο Ρώσος δείχνει να έχει στιβαρή υποστήριξη από τα περισσότερα μέλη της IBA, η πλευρά του Ολλανδού Φαν Ντερ Φόρστ, όπως και οι δικοί του “σύμμαχοι” εντός Ομοσπονδίας, χαρακτήρισαν αντιδημοκρατική αυτή την εξέλιξη, εκφράζοντας προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού.

Μετά το πέρας του συνεδρίου, ο Φαν Ντερ Φορστ και όλοι οι υποστηρικτές του εντός IBA αποχώρησαν από το γεύμα που παρατέθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο Ολλανδός είναι βέβαιο πως θα διεκδικήσει το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση των εκλογών που ματαιώθηκαν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά