fbpx

Γερόλυμπος: «Η ΔΟΕ είναι παραπληροφορημένη για την πραγματική κατάσταση»

Γερόλυμπος:  «Η ΔΟΕ είναι παραπληροφορημένη για την πραγματική κατάσταση»

Αποκατάσταση της πραγματικότητας θέλησε να κάνει ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) Γιώργος Γερόλυμπος, μετά τη μη διεξαγωγή εκλογών στην Ομοσπονδία. Ουσιαστικά, ο Έλληνας παράγοντας απάντησε στους προβληματισμούς και τις ενστάσεις που διέρρευσαν από τη ΔΟΕ για αυτή την εξέλιξη, στεκόμενος στο γεγονός πως τα πάντα έγιναν ακολουθώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος του συνεδρίου.

“Η ΔΟΕ είναι πλήρως παραπληροφορημένη για την πραγματική κατάσταση στην IBA. Έχουμε επόπτες στις εκλογές και πρέπει όλοι να σέβονται τη δημοκρατική βούληση του συνεδρίου της IBA, η οποία εκφράστηκε με διαφανή τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 35 Εθνικές Ομοσπονδίες είχαν το πεδίο για να εκφράσουν τις απόψεις τους και αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία. Οι Εθνικές Ομοσπονδίες διεξήγαγαν μία διαδικασία ψηφοφορίας η οποία οργανώθηκε και εποπτεύθηκε από τη Lumi (εταιρεία που παρέχει το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας), με αντικείμενο την αναγκαιότητα πραγματοποίησης νέων εκλογών.

Εφόσον είπαν όχι σε νέες εκλογές, έδειξαν τη θέλησή τους να διατηρήσουν τον κ. Κρεμλιόφ ως πρόεδρο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η πλειοψηφία ήταν ξεκάθαρη, το 75% των ψήφων δεν αφήνει περαιτέρω περιθώρια συζήτησής.

Ο πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρεμλιόφ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Συνολικά, 106 Εθνικές Ομοσπονδίες από τις 146 παρούσες ήταν εναντίον της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ μόνο 36 ήταν υπέρ. Πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του κεντρικού διοικητικού σώματος της IBA.

Το άρθρο 25 του Ολυμπιακού Χάρτη αναφέρει πως ‘κάθε Διεθνής Ομοσπονδία διατηρεί την ανεξαρτησία και την αυτονομία διοίκησης του αθλήματός της’. Αυτό πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις και όχι α λα καρτ”, ήταν τα λόγια του κ. Γερόλυμπου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά