fbpx

Έκκληση για άμεσες νέες προεδρικές εκλογές στην IBA κάνει η Ιρλανδία

Έκκληση για άμεσες νέες προεδρικές εκλογές στην IBA κάνει η Ιρλανδία

Στην επιλογή “στρατοπέδου” προχώρησε η Ιρλανδική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IABA) στη μάχη που διεξάγεται εντός της IBA σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που δεν διεξήχθησαν ποτέ.

Συγκεκριμένα, οι Ιρλανδοί καλούν τη Διεθνή Ομοσπονδία να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα σε εκλογική διαδικασία για την επιλογή προέδρου, χαρακτηρίζοντας την τωρινή κατάσταση ως επικίνδυνη για το μέλλον του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της IBA στα τέλη Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των μελών της για το εάν επιθυμούν να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών και οι προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές. Περίπου το 75% καταψήφισε την πρόταση, με αποτέλεσμα εκλογές να μην γίνουν και ο Ουμάρ Κρεμλιόφ να παραμείνει στον προεδρικό θώκο.

Ο Ουμάρ Κρεμλιόφ σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της IBA.

Αυτή η εξέλιξη επέφερε την αντίδραση της πλευράς του έτερου υποψηφίου για την προεδρία, του Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ και των υποστηρικτών του. Από τη μία, η πλευρά του Κρεμλιόφ επικαλείται τη σαφή πλειοψηφία και την ξεκάθαρη υποστήριξη που έχει ο Ρώσος από αυτήν και στον αντίποδα η πλευρά του Ολλανδού χαρακτηρίζει αυτή την εξέλιξη ως αντιδημοκρατική και επικίνδυνη για την παρουσία της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και η ΔΟΕ αναμένει ισχυρή εσωτερική κάθαρση στο άθλημα.

Ο Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ.

Πάντως, με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν διαφαίνεται σενάριο προεδρικών εκλογών στον ορίζοντα, όσο τουλάχιστον η πλειοψηφία των μελών της IBA συνεχίζει να στηρίζει τον Κρεμλιόφ ως επικεφαλής της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά