fbpx

Δίχως εμπλοκή της IBA η πυγμαχία στους Ασιατικούς Αγώνες

Δίχως εμπλοκή της IBA η πυγμαχία στους Ασιατικούς Αγώνες

Άμεσες παρενέργειες και σε επίπεδο πέραν αυτού των Ολυμπιακών Αγώνων έχει η προσωρινή διακοπή αναγνώρισης της IBA και της πυγμαχίας ως Ολυμπιακό σπορ από τη ΔΟΕ. Συγκεκριμένα, στους Ασιατικούς Αγώνες του 2023, αν και η πυγμαχία υφίσταται κανονικά στο πρόγραμμα, το οργανωτικό κομμάτι της θα αναληφθεί από ένα σώμα της ΔΟΕ και όχι από τη Διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος.

Αυτή η απόφαση ελήφθη από το συμβούλιο των Ολυμπιακών Επιτροπών Ασίας, το οποίο κινούμενο στη γραμμή της ΔΟΕ θέλει να διατηρήσει αποστάσεις από την IBA. Μάλιστα, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο επιβαρυμένη για τη Διεθνή Ομοσπονδία μετά τη μη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, στο πρόσφατο συνέδριό της στο Ερεβάν.

Υπενθυμίζεται πως η πυγμαχία έχει προσωρινά τεθεί εκτός προγράμματος Ολυμπιακών Αγώνων για το 2028. H IBA έχει ουσιαστικά μπει σε αγώνα προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει η ΔΟΕ, ώστε να επέλθει η αναγκαία ολική κάθαρση και αναζωογόνηση του σπορ σε όλα τα επίπεδα και έτσι να ανακτήσει τη θέση του στους Αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά