fbpx

Φαν Ντερ Φορστ: “Η IBA είναι αιχμάλωτη της ρωσικής κυβέρνησης”!

Φαν Ντερ Φορστ: “Η IBA είναι αιχμάλωτη της ρωσικής κυβέρνησης”!

Αιχμηρός… μέχρι το κόκαλο εμφανίστηκε ο Μπόρις Φαντ Ντερ Φορστ! Ο Ολλανδός υποψήφιος για την προεδρία της IBA κήρυξε μαζική επίθεση στον επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ουμάρ Κρεμλιόφ, χαρακτηρίζοντάς τον ελεγχόμενο από τη ρωσική κυβέρνηση και συνολικά όλη την IBA αιχμάλωτη της Μόσχας!

Αυτή η βαριά καταγγελία ήρθε ως άμεση απάντηση στην απόφαση της IBA να άρει κάθε απαγόρευση συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους πυγμάχους στις διοργανώσεις της και μάλιστα υπό τη σημαία των χωρών τους (και όχι ουδέτερη).

Ο Φαν Ντερ Φορστ στο συνέδριο της IBA στο Ερεβάν.

Ο Ολλανδός, ο οποίος διεκδίκησε την προεδρία στο πρόσφατο συνέδριο της IBA στο Ερεβάν, δίχως όμως τελικά να διεξαχθούν εκλογές έπειτα από σχετική ψηφοφορία των μελών της Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζει την τωρινή ενέργεια και βήμα απομάκρυνσης από τη ΔΟΕ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στο τέλος αφήνει υπόνοιες (όχι για πρώτη φορά) πως μπορεί να υπάρξει σχίσμα στην IBA ως… μέθοδος λύσης.

“Αυτή η ενέργεια μονάχα κλιμακώνει το ρίσκο που σχετίζεται με την αξιοπιστία των πυγμαχικών διοργανώσεων, ένας τομέας ήδη προβληματικός εντός της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και διαχωρίζει την IBA ακόμα περισσότερο από το Ολυμπιακό κίνημα.

Όπως και η αποβολή της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας πριν από το συνέδριο του Ερεβάν, η τωρινή απόφαση παραχώρησης δικαιώματος συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους πυγμάχους δεν εκπορεύεται από την πολιτική ουδετερότητα και δεν λαμβάνει υπόψιν το συμφέρον της πυγμαχικής κοινότητας.

Ο Ρώσος πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρεμλιόφ.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της IBA, αυτή η απόφαση είναι μία προώθηση της γεωπολιτικής ατζέντας της Ρωσικής Κυβέρνησης στο άθλημα της πυγμαχίας. Είναι ξεκάθαρο πως η IBA είναι αιχμάλωτη της ρωσικής ηγεσίας και εκείνη έχει ως πρόθεση να διατηρήσει τον έλεγχό της επί της Ομοσπονδίας με κάθε κόστος.

Μαζί με πολλούς εκπροσώπους Εθνικών Ομοσπονδιών, αναζητούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των πυγμαχικών διοργανώσεων και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να εγγυηθούμε τη θέση του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ή δίχως την IBA”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Φαντ Ντερ Φορστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά