fbpx

Ηλίας Κασεγιάς: «Δεν θα αφήσω τίποτα να με εμποδίσει να φθάσω στην κορυφή» (pics)

Ηλίας Κασεγιάς: «Δεν θα αφήσω τίποτα να με εμποδίσει να φθάσω στην κορυφή» (pics)

Αποκλειστική συνέντευξη στο ApexSports.gr, μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη μάχη (16/10) με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στο Scorpion

Συνάντησα τον Ηλία στον Άλιμο στο “THE BOXER” τη σχολή πυγμαχίας της προπονήτριας του Έλενας Πλατάνα, αργά το μεσημέρι λίγο πριν τα τελευταία του δυνατά σπάρινγκ. Μετά από μακροχρόνια αποχή έχει κάνει μια δυνατή συνεχιζόμενη επιστροφή με σπασμένα τα φρένα θέλοντας να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί. Με δύο στα δύο φέτος, στις 16 Οκτωβρίου στη διοργάνωση του Γιώργου Σαριδάκη Scorpion 16 θα μπει στο ρινγκ έχοντας απέναντί του τον πολύ δυνατό Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Θανάσης Κύλας). Μοναδικός στόχος να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Ο αγώνας κλεισμένος από τα μέσα του καλοκαιριού, σίγουρα έχει προσφέρει άφθονο χρόνο στους δύο αντιπάλους να προετοιμαστούν ανάλογα. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι το θέαμα στη Νίκαια στο ΔΑΚ ΠΛΑΤΩΝ που αναμένεται κατάμεστο. Σοβαρός, λιγομίλητος, προσηλωμένος στο στόχο του μας απάντησε στις ερωτήσεις μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό

Ποιοι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Στα σχέδια μου υπάρχουν κάποιοι αγώνες στο εξωτερικό για φέτος αλλά δεν θα ήθελα να τους αποκαλύψω ακόμα. Να τελειώσει το ματς στις 16 του μήνα και μετά θα τα μάθετε όλα.

Τι περίμενες πριν τον αγώνα αυτό;

Δεν περιμένω τίποτα. Η προετοιμασία μου βγήκε καλά, ψυχολογικά είμαι σούπερ, όποτε πιστεύω θα πάνε όλα καλά και στον αγώνα.

Έχεις στερηθεί πράγματα λόγω του αθλητισμού;

Η λέξη στέρηση, κάνοντας αυτό που αγαπάς δεν υπάρχει. Αντιθέτως, έχω στερηθεί τον αθλητισμό (καθώς είχα αποχή αρκετά χρόνια) για θέματα βιωσιμότητας.

Σκέφθηκες ποτέ αν αξίζει αυτό που κάνεις για όσα στερήθηκες ή θα στερηθείς;

Εννοείτε ότι το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Αλλά η αγάπη μου για αυτό το άθλημα με κάνει να το ξεχνάω, (γέλια) Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από την επίτευξη των στόχων σου. Και όταν φθάνεις στην κορυφή τα ξεχνάς όλα.

Τι σε κάνει πιο δυνατό αθλητή, το μυαλό ή το σώμα;

Και τα δυο σε απόλυτη συνεργασία. Είναι πιστεύω το πιο δύσκολο για έναν αθλητή. Αλλά για αυτό κάνεις προπόνηση, για αυτό κάνεις σωστή και υγιεινή ζωή και για αυτό φθάνεις στους στόχους σου.

Ποιοι σε στηρίζουν και σε βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια;

Ο εαυτός μου είναι ο πρώτος. Οι υπόλοιποι εννοείτε ότι είναι οι δικοί μου άνθρωποι.

Υπήρχαν στιγμές απογοήτευσης που να ήθελες να τα παρατήσεις;

Εννοείτε και είναι πολλές. Οι συγκυρίες της ζωής με είχαν κάνει να σταματήσω για αρκετά χρόνια. Αλλά ο εγωισμός μου και το πάθος μου, με επανάφεραν. Και αυτή την φορά δεν θα αφήσω τίποτα να με εμποδίσει να φθάσω στην κορυφή.

Τι σε ωθεί μέχρι τώρα να συνεχίζεις αυτό το άθλημα;

Η τρέλα μου για την πυγμαχία. Μου αρέσει. Με γεμίζει. Ε και ευτυχώς βρήκα και την Έλενα (Πλατάνα) που έχει και αυτή την ίδια τρέλα και με πριζωσε ξανά.

Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας σου; Ποιο είναι το δυνατό σημείο του χαρακτήρα σου;

Ο εγωισμός μου και το πείσμα μου. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Δουλεύω-μάχομαι και τα δίνω όλα ώστε να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν από έναν μεγάλο αγώνα. Υπάρχει άγχος και πως το διαχειρίζεσαι;

Το πιο πολύ άγχος υπάρχει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Το άθλημα μας έχει πολλούς τραυματισμούς. Όποτε το μεγαλύτερο άγχος είναι να βγει μια προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς. Όσο αφορά τα κιλά που και αυτό δημιουργεί άγχος, φέτος συνεργάζομαι με τον Αντώνη Γαλάτη και το fitnessweek και έτσι δεν αγχώθηκα καθόλου (γέλια). Ξεπερνώντας αυτά, το άγχος για τον αγώνα είναι λιγότερο αλλά πίστεψε με έχω σούπερ ψυχολογία για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Όταν στη προπόνηση σου ή στον αγώνα φτάνεις τα όρια σου ποιο είναι το κίνητρο να συνεχίσεις;

Σίγουρα εκείνη την ώρα, περνάνε από το μυαλό όλες οι δύσκολες στιγμές που έχω ζήσει και αυτόματα μου ανεβαίνει η αδρεναλίνη τόσο πολύ που δεν υπάρχει η σκέψη για βήμα πίσω.

Τι θα έλεγες σε έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έχει ξεκινήσει τώρα να ασχολείται με τον αθλητισμό;

Με τον αθλητισμό γενικά ή με την πυγμαχία; (γέλια) Υπάρχει τεράστια διαφορά. Η πυγμαχία είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Θέλει επιμονή, υπομονή και πειθαρχία στον εαυτό σου. Αλλά εννοείται ότι είμαι υπέρ στο να ασχολούνται οι νέοι άνθρωποι με τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα.

Τι ξέρεις για τον αντίπαλό σου; Πως έχεις προετοιμαστεί να τον αντιμετωπίσεις;

Οι στόχοι μου είναι άλλοι. Η προετοιμασία μου κατά βάση αφορά τους άλλους στόχους μου. Αυτός ο αγώνας είναι η αρχή της επανόδου μου και στην εκπλήρωση των στόχων μου.

Με Έλενα Πλατάνα στη γωνία του
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά