fbpx

Προπονητική ημερίδα για αθλητές κάτω των 15 ετών με φιλικούς αγώνες και διαγωνισμούς

Προπονητική ημερίδα για αθλητές κάτω των 15 ετών με φιλικούς αγώνες και διαγωνισμούς

Σε εξαιρετικό κλίμα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου διεξήχθη η προπονητική ημερίδα Μουάι Τάι, με αθλητές κάτω των 15 ετών και με καθολική τήρηση των κανονισμών της ΠΟΜ. Διοργανωτής το σωματείο Α.Γ.Σ. “Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Συμμετείχαν 63 αθλητές ηλικίας 5 έως και 15 ετών από 5 σωματεία και η ημερίδα περιλάμβανε:

Προπονητικά «SPARRING» στα πλαίσια απόκτησης αγωνιστικής εμπειρίας των αθλητών/τριών. Διαγωνισμούς WAI KRU (ατομικό), WAI KRU MAI MUAY (Ζευγάρι), ΦΟΡΜΩΝ Mae mai-Look Mai κλπ.(Ατομικό) και σκιαμαχίας (ατομικό).

Αναμνηστική φωτογραφία των συντελεστών της διοργάνωσης

Τα προπονητικά σπάρινγκ διενεργήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της Ομοσπονδίας (ΠΟΜ). Ήταν ελεγχόμενης έντασης συγκριτικά με ένα κανονικό αγώνα. Τεχνικά χτυπήματα που σκοπό είχαν να ωφελήσουν τους αθλητές στην εφαρμογή αμυντικών και επιθετικών τεχνικών με σκοπό να γνωρίσει ο αθλητής το σώμα του καθώς και να αποκτήσει αγωνιστική εμπειρία, ώστε και ο προπονητής να διαπιστώσει το επίπεδο του αθλητή του και να το βελτιώσει μελλοντικά.

Επίσης βελτιώθηκε αισθητά η αγωνιστική εμπειρία αθλητών χαμηλότερου τεχνικού επιπέδου, χωρίς να έχουν άγχος, αφού δεν υπήρχε νικητής, βελτιώνοντας έτσι το γενικό επίπεδο όλων των αθλητών στο Μουάι Τάι. Στα σπάρινγκ συμμετείχαν έμπειροι διαιτητές από την ΠΟΜ και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (υγειονομικά μέτρα, θώρακες, κάσκες κλπ.).

Οι οικοδεσπότες Α.Γ.Σ. Ολυμπιάδα

Συμμετείχαν τα σωματεία:

Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» με προπονητή τον κ. Λαέρντ Θανάση

Γ.Σ. ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ «ΙΑΣΟΝΑΣ» ΝΙΚΑΙΑΣ με προπονητή τον κ. Πιστολή Δημήτριο

Α.Σ. Η ΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ» με προπονητή τον κ. Τσιναριάν Ιωάννη

Α.Σ. ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με προπονητή τον κ. Ψιλοπάτη Γεώργιο και

Α.Σ. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ με προπονητή τον κ. Ζυγώρη Θωμά

που αποδεχτήκαν της πρόσκληση για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, όπως επίσης και τους διαιτητές της ΠΟΜ: Τσιούρη Γεώργιο, Χρήστο Λουκατάρη και Βασίλη Θεοδωρόπουλο οι οποίοι αφιλοκερδώς ήρθαν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους, τους αθλητές, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές στην διεξαγωγή των σπάρινγκ.

Η τεχνική επιτροπή του Μουάι Μποράν της Ομοσπονδίας και της διοργάνωσης

Η αξιολόγηση των διαγωνισμών έγινε από την Τεχνική Επιτροπή του Μουάι Μποράν της Ομοσπονδίας η οποία αποτελούνταν από τους Khru: Ψιλοπάτη Γεώργιο, Καλυβιάρη Παναγιώτη και Τσιναριάν Ιωάννη.

Οι μικροί αθλητές/τριες, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να απολαύσουν την εμπειρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν στην προπονητική ημερίδα η οποία αφορούσε ηλικίες 5 έως και 15 ετών και να καταχειροκροτηθούν από τους γονείς και τους προπονητές τους για τις προσπάθειές τους.

η ομάδα του Γ.Σ. Πολεμικών Τεχνών Ιάσωνας Νίκαιας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γκίτσας Θεόδωρος συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη διοργάνωση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν, στην επιτυχή διοργάνωση. Επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες του σωματείου και προσθέτει ότι «Το αύριο και το μέλλον του Μουάιτάι είναι οι μικροί μας αθλητές και πρέπει να λαμβάνουν γερές βάσεις με σεβασμό, αγάπη και πειθαρχία. Θα επενδύσουμε άμεσα στον εξοπλισμό του σωματείου με ίδιους πόρους για να αναπτύξουμε τις αθλητικές δεξιότητες των παιδιών. Έχουμε την τεχνογνωσία και σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», στα πλαίσια αγαστής συνεργασίας με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου κατόπιν άμεσης ενημέρωσής των μετά από αυτή τη διοργάνωση, θα προσπαθήσουμε να διοργανώνουμε ημερίδες για τους Βενιαμίν του ερασιτεχνικού Μουάϊτάϊ και όχι μόνο.

Αθλητικός Σύλλογος “Η Μικρή Ιδέα”

Για την διεξαγωγή της προπονητικής ημερίδας θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τους αθλητές του σωματείου Σελίμη Δημήτριο και Ψαλίδα Δημήτριο οι οποίοι ακούραστα από το πρωί μέχρι το απόγευμα παρείχαν ασταμάτητα τις υπηρεσίες τους ώστε να είναι έτοιμοι οι αθλητές με όλο τον εξοπλισμό τους να αγωνιστούν και δεν σταμάτησε ποτέ η ροή των αγώνων καθώς και την αθλήτρια του σωματείου Περσίδου Κυριακή η οποία είχε την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου προθέρμανσης και των ανήλικών αθλητών,  για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης. Επίσης τον δάσκαλο μου κ. Μιχάλη Δρόσο για την στήριξή του σε όλη την προσπάθεια.

Α.Σ. Σπαρτιάτικη Ακαδημία

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάϊτάϊ για την αμέριστη βοήθειά της στην διεξαγωγή των αγώνων προμηθεύοντας το σωματείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και τις εταιρείες Seven Hellas και Force 1 για την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση(σωματεία, αθλητές, προπονητές, συμμετέχοντες, γονείς και κηδεμόνες) και καλή συνέχεια στο έργο όλων μας για την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε.»

Α.Σ. Νέα Γενιά Κορυδαλλού
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά