fbpx

Παγκόσμιο U23: Διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης

Παγκόσμιο U23: Διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης

Ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στην κατηγορία 79 κιλών ελευθέρας πάλης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε με δυνατούς αντιπάλους και έφτασε μέχρι τον μικρό τελικό της διοργάνωσης όπου θα διεκδικήσει την 3η θέση του βάθρου.

Αφού απέκλεισε άνετα κατά σειρά τους Σόμπομορ Νάγκι από την Ουγγαρία (προκριματικά), Ρασίντου Ντιβάν Ιλαντάρι Πεντίγκε από τη Σρι Λάνκα (φάση των “16”), Άνταμ Σκένε Τόμπσον από τον Καναδά (προημιτελικά) με άνεση και χωρίς να χάσει πόντο, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό όπου τον περίμενε ο Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε από την Γεωργία.

Το “φαινόμενο” της ελληνικής πάλης έχασε τον πρώτο του πόντο στη διοργάνωση αλλά απάντησε αμέσως για το 1-1 σε έναν αγώνα που φαινόταν από την αρχή συναρπαστικός. Το β’ μέρος ήταν συναρπαστικό. Ο Γκεμκρελίτζε αιφνιδίασε τον Κουγιουμτζίδη και προηγήθηκε 7-1 αλλά ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν τα παράτησε και μείωσε σε 7-6 στην ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι. Τελικώς, το 9-6 με αμυντική τακτική του Γεωργιανού, έφερε τον Έλληνα πυγμάχο στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο.

https://pali.apexsports.gr/2022/10/21/pagkosmio-u23-me-fora-sta-imitelika-o-kougioumtzidis/
https://pali.apexsports.gr/2022/10/21/pagkosmio-u23-perase-aera-sta-proimitelika-o-giorgos-kougioumtsidis/
https://pali.apexsports.gr/2022/10/21/pagkosmio-u23-prokrisi-stous-16-gia-ton-giorgo-kougioumtzidi-sta-79k/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά