fbpx

Γκραν Σλαμ Άμπου Ντάμπι: Το αρχικό προβάδισμα στην Ιταλία (vid)

Γκραν Σλαμ Άμπου Ντάμπι: Το αρχικό προβάδισμα στην Ιταλία (vid)

Η Ιταλία πήρε μικρό προβάδισμα στην κατάταξη του Γκραν Σλαμ στο Άμπου Ντάμπι μετά την πρώτη ημέρα. Η χώρα είχε εκπροσώπηση στο βάθρο από τέσσερις αθλητές στις πέντε κατηγορίες που ολοκληρώθηκαν. Η Ιταλία με ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα προηγείται τεσσάρων άλλων χωρών που πήραν επίσης χρυσό μετάλλιο στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 Ο Έλιος Μάντσι πήρε την πρώτη του νίκη σε Γκραν Σλαμ επικρατώντας του Σέρβου Στραχίνιγια Μπούντσιτς στον τελικό των -66 κιλών. Ο 26χρονος νίκησε μετά από τρία λεπτά και δύο δευτερόλεπτα με ippon ενώ ο Καζάκος Γιεσέτ και ο συμπατριώτης του Μάντσι, ο Ματέο Πίρας, πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

 Ο Γεωργιανός Γκιόργκι Σαρνταλασβίλι πήρε τον τίτλο στην κατηγορία -60 κιλών με waza-ari στο τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι στον Γιανγκ Γιουνγκ Βέι από την κινεζική Ταϊπέι. Ο Μπαλαμπάι Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν και ο Τούρκος Σαλίχ Γιλντίζ πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

Στην κατηγορία -57 κιλών των γυναικών η Μίμι Χουχ από τη Νότια Κορέα πήρε το δεύτερο τίτλο της σε Γκραν Σλαμ στη χρονιά μετά από εκείνον στην Τιφλίδα τον Ιούνιο. Η 19χρονη αποδείχθηκε ανώτερη της Νόρα Γκιάκοβα από το Κόσοβο ενώ τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στις Μαρίτσα Πέρισιτς και Ετέρι Λιπαρτελιάνι από την Σερβία και τη Γεωργία αντίστοιχα.

 Η Γαλλίδα Αστρίντ Νιετό επιβλήθηκε με waza-ari της Ντιγιόρα Κελντιγιόροβα από το Ουζμπεκιστάν στον τελικό των -52 κιλών φτάνοντας τους τρεις τίτλους καριέρας σε Γκραν Σλαμ. Ο δεύτερος ήταν στο Τελ Αβίβ νωρίτερα φέτος ενώ ο πρώτος ήταν ξανά στο Άμπου Ντάμπι το 2016. Η Ιταλία ήταν στα μετάλλια με το χάλκινο της Οντέτε Τζουφρίντα ενώ το άλλο χάλκινο πήρε η Ισραηλινή Γκέφεν Πρίμο.

Η Χούλια Φιγκερόα πήρε το χρυσό για την Ισπανία στα -48 κιλά αποτρέποντας έναν δεύτερο τίτλο για την Ιταλία. Η Φραντσέσκα Μιλάνι έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό ενώ η Αμπίμπα Αμπουζακίνοβα από το Καζακστάν και η Ζονγκγίνγκ Γκούο από την Κίνα πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά