fbpx

Παγκόσμιο U21: “ΧΡΥΣΟΣ” ο Ηλίας ΨΩΜΑΣ στην Τουρκία!

Παγκόσμιο U21: “ΧΡΥΣΟΣ” ο Ηλίας ΨΩΜΑΣ στην Τουρκία!

Ιστορικές στιγμές για την ελληνική αποστολή στο Ικόνιο της Τουρκίας, όπου διεξάγεται αυτές τις ημέρες (26-30/10) το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε U21, καθώς ο Ηλίας Ψωμάς αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής μετά τη νίκη του στον τελικό των +70κ. κόντρα στον Εσθονό Σαβέλι Μπολότσκι με το επιβλητικό 8-0.

Ο 15χρονος Έλληνας καρατέκα του Δημήτρη Τριανταφύλλου και της Δόξας Γαλατσίου κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα σε 55 αθλητές φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σημειώνοντας συνολικά 5 νίκες.

Στον τελικό απέναντι στον Εσθονό, που τον περασμένο Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα, είχε φτάσει μια ανάσα από το βάθρο (-70κ.), ο Ψωμάς ήταν και πάλι συγκλονιστικός και πάλι επιθετικός, αλλά και συγκεντρωμένος όπως άλλωστε έκανε σε όλο το τουρνουά.

Θυμίζουμε ότι μέχρι να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, ο Ψωμάς επικράτησε αρχικά του Λετονού, Άλεκς Καζάνστεφς με 4-1, και τού Τούρκο, Τουχανάν Τσελίκ με 3-2, ενώ ακολούθησε η δραματική νίκη απέναντι στο Τυνήσιο, Ραϊέν Γκαζουανί στο Sensu (4-4), με τη οποία εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά, που και επιβλήθηκε και του Ουκρανού, Μάτβιο Περεούντα με 2-0.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε τόσο ο Γκαζουανί, όσο και ο Γάλλος Αντάμ Ντατζέρ οι οποίοι επικράτησαν στους τελικούς των repechage.

https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-o-psomas-etoimos-na-skarfalosei-stin-koryfi-tou-kosmou/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/27/pagkosmio-u21-prokrithike-ston-teliko-me-tesseris-nikes-o-ilias-psomas/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά