fbpx

Παγκόσμιο U21, Ηλίας Ψωμάς: «Πίστευα από την αρχή ότι θα φτάσω στον τελικό – Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου»

Παγκόσμιο U21, Ηλίας Ψωμάς: «Πίστευα από την αρχή ότι θα φτάσω στον τελικό – Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου»

Σπουδαία διάκριση για τον Ηλία Ψωμά, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε U21, που διοργανώθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας, το χρονικό διάστημα 26-30/10.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής (Δόξα Γαλατσίου) κέρδισε στον μεγάλο τελικό των +70κ. τον Εσθονό Σαβέλι Μπολότσκι με το επιβλητικό 8-0, ενώ καθ’ οδόν προς το χρυσό μετάλλιο σημείωσε συνολικά 5 νίκες.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά το σπουδαίο επίτευγμα του, ο 15χρονος καρατέκα του Δημήτρη Τριανταφύλλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος, λέγοντας πόσο δούλεψε μαζί με τον προπονητή του, όλο αυτό διάστημα, για να φτάσει στην κορυφή.

«Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου», δήλωσε ο Ηλίας Ψωμάς.

«Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό. Σίγουρα ανησύχησα λίγο στο ματς με τον Τυνήσιο που κατάφερε να ισοφαρίσει το 4-0, αλλά κρατήσαμε.

Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου, που με τρέχουν από μικρό παιδί στα γήπεδα και τις προπονήσεις.

Φυσικά στο δάσκαλό μου, στους συναθλητές μου, αλλά και στην ομοσπονδία μας, η οποία μας παρέχει κάθε εφόδιο για να πετύχουμε το στόχο μας.

Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω τους γονείς και τους φίλους μου που θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο και από Δευτέρα ξανά προπόνηση»

https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-chrysos-o-ilias-psomas/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-i-anakrousi-tou-ethnikou-ymnou-kata-tin-aponomi-tou-ilia-psoma-vid/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-o-psomas-etoimos-na-skarfalosei-stin-koryfi-tou-kosmou/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/27/pagkosmio-u21-prokrithike-ston-teliko-me-tesseris-nikes-o-ilias-psomas/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά