fbpx

Βαλκανικό: “Σάρωσε” η Εθνική στο Μαυροβούνιο – Επέστρεψε με 23 μετάλλια!

Βαλκανικό: “Σάρωσε” η Εθνική στο Μαυροβούνιο – Επέστρεψε με 23 μετάλλια!

Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας στους 22ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων-Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών-U21, που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο, το χρονικό διάστημα 05-06/11, μιας και επέστεψε στην Αθήνα με 23 μετάλλια!

Τα χρυσά μετάλλια

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τρεις Έλληνες, μία Ελληνίδα καρατέκα, και το ομαδικό κούμιτε νέων ανδρών. Ο λόγος για τους Αλέξη Λιάσκα (Κάτα Εφήβων), Μαρία Παυλίτινα (-59κ. Νέων Γυναικών), Γιώργο Μπαλιώτη (-61κ. Νέων Ανδρών) και Δημήτρη Κουλούρη (-60κ. U21).

Ο Μπαλιώτης, που βρίσκεται στο No. 2 στην παγκόσμια κατάταξη στην ηλικιακή του κατηγορία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 29 αθλητές, επικρατώντας στον τελικό του Σέρβου Μίλουτιν Τσβέτκοβιτς με 4-3, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας συνολικά 5 νίκες.

Αναφορικά με τον αθλητή του Α.Σ. Ηγουμεντίτσας, Δημήτρη Κουλούρη, που είχε στη γωνία του την Ελληνίδα καρατέκα, Μαρία Στόλη, σημείωσε συνολικά 4 νίκες, κερδίζοντας στον τελικό τον Κοσοβάρο, Άλμπινοτ Σελμανί με 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία του Κουλούρη προς το χρυσό μετάλλιο ήταν επιβλητική, καθώς δεν δέχθηκε σημείο από κανέναν αντίπαλο.

Τα ασημένια μετάλλια

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν ένας Έλληνας και μία Ελληνίδα καρατέκα, ενώ την ανάλογη κατάκτηση είχε και το ομαδικό Κούμιτε Νέων Ανδρών. Ο λόγος για την Χριστίνα Παππά (-48κ. Νέων Γυναικών) και τον Σέργιο Καρβούνη (+84κ. U21).

Τα χάλκινα μετάλλια

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας 16 φορές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, από τις αγωνιστικές προσπάθειες 6 Ελλήνων και 5 Ελληνίδων καρατέκα, αλλά και από 5 ομάδες Κούμιτε.

Ο λόγος για τους Λεωνίδα Ντιντεμπασβίλι (-52κ. Εφήβων), Δήμο Κουταλιάρη (-70κ. Εφήβων), Μιχάλη Μόκα (+70κ. Εφήβων), Βασίλη Παππά (-68κ. Νέων Ανδρών), Αθηνά Τσιακμάκη (Κάτα Νεανίδων), Μαρία Ζαμαντζά (-61κ. Νεανίδων), Φωτεινή Γιαννάκη (Κάτα U21), Σοφία Τσαγκερά (Κάτα U21), Χαράλαμπο Καμπουγέρη (-75κ. U21) και Κωνσταντίνο Μπίνα (-84κ. U21).

Στα ομαδικά, το χάλκινο κατέκτησαν το ομαδικό κούμιτε εφήβων, το ομαδικό κούμιτε νέων γυναικών, το ομαδικό κάτα νέων γυναικών, το ομαδικό κούμιτε U21 ανδρών και το ομαδικό κούμιτε U21 γυναικών.

https://karate.apexsports.gr/2022/11/06/valaniko-chryso-metallio-gia-ton-giorgo-mpalioti-sto-mavrovounio/
https://karate.apexsports.gr/2022/11/06/valkaniko-sto-psilotero-skali-tou-vathrou-o-dimitris-koulouris-pic/
https://karate.apexsports.gr/2022/11/07/valkaniko-tin-3i-thesi-katektise-sto-mavrovounio-o-mpinas-vid/
https://karate.apexsports.gr/2022/11/07/valkaniko-chalkino-metallio-gia-ton-michali-moka-sto-mavrovounio/
https://karate.apexsports.gr/2022/11/07/valkaniko-chalkines-sofia-tsagkera-kai-foteini-giannaki/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά