fbpx

Το Sumo μέσω ΔΟΕ στα European Games 2023!

Το Sumo μέσω ΔΟΕ στα European Games 2023!

Παρόλο που το άθλημα του Sumo, το οποίο εκπροσωπείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο, είναι αρκετά νέο στην χώρα μας, δεν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης, αλλά ούτε και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και χρόνια γίνονται εκτεταμένες προσπάθειες, πέραν της αναγνώρισης του Sumo από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ως μόνιμο μέλος, να συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα των Oλυμπιακών Aγώνων. Φαίνεται λοιπόν ότι οι προσπάθειες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Το άθλημα θα συμπεριληφθεί στη διοργάνωση της ΔΟΕ, European Games 2023 τα οποία είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος της συμμετοχής σε Ολυμπιάδα.

Η Ελληνική αποστολή θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στις 21/6 – 2/7/2023 στην Πολωνία. Η προεπιλογή της εθνικής ομάδας θα γίνει με βάση τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2023, Αγώνες Κυπέλλου τον Φεβρουάριο και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Μάιο.

Για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΠΟΣ και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα ή για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορούν να επισκεφτούν το www.sumohellas.gr ή να καλέσουν στο 695 52 12 891.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά