fbpx

Μεγαλύτερο άνοιγμα στο σάμπο σχεδιάζει η Νέα Ζηλανδία

Μεγαλύτερο άνοιγμα στο σάμπο σχεδιάζει η Νέα Ζηλανδία

Κατενθουσιασμένοι έχουν μείνει άπαντες οι εμπλεκόμενοι με την παρθενική παρουσία της Νέας Ζηλανδίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο. Η χώρα της Ωκεανίας μπορεί να είναι αρκετά… καινούργια στο σπορ, μιας και η Ομοσπονδία της συστάθηκε πριν από μόλις 18 μήνες, ωστόσο η συμμετοχή για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του σπορ άνοιξε την όρεξη για μεγαλύτερα πράγματα.

Ήδη οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας σχεδιάζουν να εισαγάγουν το σάμπο στα σχολεία ως σχολικό άθλημα, όμως οι βλέψεις του πάνε ακόμα πιο μακριά. Συγκεκριμένα, η Νέα Ζηλανδία συμμερίζονται τη συγκρατημένη αισιοδοξία που υπάρχει διεθνώς, πως το σάμπο θα αποκτήσει στο εγγύς μέλλον μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη διοργάνωση του 2032 να διεξάγεται στο Μπρίσμπεϊν της… γειτονικής Αυστραλίας, οι Νεοζηλανδοί θεωρούν πως σε δέκα χρόνια από σήμερα μπορούν να έχουν βάλει τις βάσεις για να είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος διεθνώς, ενώ αυτό το διάστημα θα είναι επαρκές προκειμένου το σάμπο να εξασφαλίσει τη θέση του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά