fbpx

Στο Βελιγράδι το Παγκόσμιο και το 2023

Στο Βελιγράδι το Παγκόσμιο και το 2023

Το Βελιγράδι επιλέχθηκε τελικά για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης και το 2023. Η πρωτεύουσα της Σερβίας είχε διοργανώσει και το φετινό τουρνουά τον Σεπτέμβριο και επελέγη ως η αντικαταστάτρια του Κρασνογιάρσκ, από το οποίο αφαιρέθηκε η διοργάνωση.

Ουσιαστικά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (UWW) ευθυγραμμίστηκε με την προτροπή της ΔΟΕ να μην φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση σε πόλη της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Από τη στιγμή που το Παγκόσμιο αφαιρέθηκε από το Κρασνογιάρσκ έδειξαν ενδιαφέρον και η Τουρκία με το Αζερμπαϊτζάν για να το αναλάβουν, όμως η UWW αποφάσισε να… ποντάρει την επιλογή του Βελιγραδίου, μιας και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στη φετινή διοργάνωση.

Αξιοσημείωτο είναι πως αρχικά το φετινό Παγκόσμιο επρόκειτο να διεξαχθεί στο Κρασνογιάρσκ, όμως πήρε αναβολή ενός έτους, μιας και η Ρωσία δεν μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις έως τις 17 Δεκεμβρίου έπειτα από κυρώσεις της WADA. Έτσι, το Κρασνογιάρσκ είχε μετατεθεί από αρκετά νωρίτερα στο 2023, όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία το έβγαλε ξανά εκτός σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά