fbpx

Ο Γιώργος Κατσαρός στα 71 του, μετά από 40 χρόνια μαθητείας, φτάνει στο 4ο νταν στο Hwal Moo Do

Ο Γιώργος Κατσαρός στα 71 του, μετά από 40 χρόνια μαθητείας, φτάνει στο 4ο νταν στο Hwal Moo Do

Μια πορεία σαράντα χρόνων έφερε το Κατσαρό Γιώργο στην ηλικία των 71 χρόνων να δώσει εξετάσεις για το 4 νταν στο Hwal Moo Do! Η εξέταση είχε διάρκεια τέσσερεις μέρες κάτω από την εποπτεία του Αρχηγού του Hwal Moo Do, Γκραντ μάστερ Lee Kun Hwa 10ο νταν. Ο Μάστερ Κατσαρός Γιώργος μας έδωσε μαθήματα ζωής. Μας έδειξε την υπομονή και την επιμονή που διέπουν τις πολεμικές τέχνες. Μας δίδαξε ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο ώστε να θέσουμε και να πετύχουμε στόχους.

Δεν άφησε σε όλους εμάς καμία δικαιολογία ώστε να μην προπονηθούμε στις πολεμικές τέχνες και να μην ολοκληρώσουμε στόχους και όνειρα. Βήμα βήμα με χαμηλό ρυθμό αλλά με διάρκεια σαράντα ετών βάδισε το μονοπάτι των ευγενών πολεμικών τεχνών καρτερικά αλλά με δίψα για αυτοκαλλιέργεια και ανάπτυξη των σωματικών αλλά και των πνευματικών ικανοτήτων του.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την ικανότητα του Γκραντμάστερ Lee που μπόρεσε και ενέπνευσε τον μαθητή να μείνει στην προπόνηση σαράντα χρόνια. Την ικανότητα του δασκάλου να κρατάει αναμμένη την σπίθα της μάθησης και να μην εγκαταλείπει. Η αέναη σχέση δασκάλου και μαθητή που αλληλοσυμπληρώνονται από ένα σημείο και μετά και που δένονται με τα δεσμά της αγάπης για την τέχνη. Συγχαρητήρια και στους δυο και ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον. «Ο δάσκαλος μας δείχνει το μονοπάτι αλλά εμείς θα το περπατήσουμε και μην ξεχνάμε ότι όλα αρχίζουν με το πρώτο βήμα» όπως τονίζει συνεχώς ο Κερκυραίος αρχηγός συστήματος για την Ελλάδα Γκραντμάστερ Γεράσιμος Αλεξάκης 8ο νταν δάσκαλος αλλά και συμμαθητής του Γιώργου Κατσαρού, μαζί με τον Άγγελο Αλεξάκη 7ο νταν.

Hwal Moo Do: Στο 8ο νταν ο Γεράσιμος Αλεξάκης και στο 7ο ο Άγγελος Αλεξάκης μετά από τετραήμερες εξετάσεις – Πολεμικές Τέχνες Διάφορες (apexsports.gr)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά