fbpx

K1 Youth League (Venice): “Χρυσός” ο ασταμάτητος Ηλίας Ψωμάς

K1 Youth League (Venice): “Χρυσός” ο ασταμάτητος Ηλίας Ψωμάς

Μετά από το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 του περασμένου Οκτωβρίου στην Τουρκία και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 του Ιουνίου στην Τσεχία, ο Ηλίας Ψωμάς κατέκτησε την κορυφή και στο Karate 1 Youth League που διεξάγεται στη Βενετία (9-11/12), φτάνοντας στο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Cadet Kumite +70κ.

Ο Νο. 2 του κόσμου ξεκίνησε στη Βενετία με μια επιβλητική νίκη με 9-1 κόντρα στον Ουκρανό, Ιλία Στόικα, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τον επίσης Ουκρανό Μάντβι Περεούντα με 5-2. Στον “τελικό” του 7ου pool ο 15χρονος Έλληνας καρατέκα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Πορτογάλο Χοσέ Κασάμα επικρατώντας με 9-1 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Στην 8άδα ο αθλητής του Δημήτρη Τριανταφύλλη ξεπέρασε και το εμπόδιο του Βοσνίου Νεμάνια Γέλισιτς με 5-0, ενώ στα ημιτελικά σημείωσε την πιο δύσκολη νίκη του επικρατώντας του Σλοβάκου και Νο. 7 του κόσμου Λουκάς Μποχουνίτσκι με senshou (2-2) φτάνοντας στον τελικό.

Εκεί βρήκε τον 15χρονο Ουκρανό, Αρτέμ Αλεκσιένκο τον οποίον και κέρδισε εύκολα με 5-1 κατακτώντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο.

Cadet Kumite Male +70κ.

1. Ψωμάς Ηλίας (Ελλάδα)
2. Αλεξιένκο Αρτέμ (Ουκρανία)
3. Ζέλισιτς Νεμάνια (Βοσνία)
3. Λαπούσκα Αντριάν (Ρουμανία)
5. Μποχουνίτσκι Λούκας (Σλοβακία)
5. Τούρκοβιτς Βίτο (Κροατία)
7. Κασαμά Ζοσε (Πορτογαλία)
7. Ρουίζ Ζοσέ (Ισπανία)
9. Περέντα Ματβί (Ουκρανία)
9. Βίσο Ναβάρο Χιούγκο (Ισπανία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά