fbpx

Ο Μωχάμεντ Άλι μελετούσε βίντεο αντιπάλων από τη δεκαετία του ’60!!!

Ο Μωχάμεντ Άλι μελετούσε βίντεο αντιπάλων από τη δεκαετία του ’60!!!

Ο Τζόι Μπάγκνερ, ο πυγμάχος με τις 3 εθνικότητες (Ουγγρική, Αυστραλέζικη και Ηνωμένου Βασιλείου), ο 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στα βαρέα βάρη και μέλος της κορυφαίας 10αδας της δεκαετίας του ‘70 στα βαριά κιλά, είχε αγωνιστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής του, μεταξύ των οποίων ο Μωχάμεντ Άλι, ο “Σμόκιν” Τζο Φρέιζερ, ο Τσακ Γουέπνερ κι ο Έρνι Σέιβερς, έδωσε μια σημαντική πληροφορία για τον σπουδαιότερο πυγμάχο όλων των εποχών, τον Μωχάμεντ Άλι (από τον οποίο έχασε στη μεταξύ τους αναμέτρηση), υπενθυμίζοντας μας γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

“Όταν έκανα προπόνηση και σπάρινγκ με τον Μωχάμεντ Άλι,μου είπε ότι πρέπει να μελετάς τον αντίπαλό σου πριν μπεις στο ρινγκ. Πρέπει να τον μελετήσεις προσεκτικά και με τον καιρό η ικανότητα να αξιολογείς πως θα αγωνιστεί ο αντίπαλός σου γίνεται σχεδόν ενστικτώδης. Αυτό έκανε ο Άλι, πίσω από όλες τις κουβέντες του και την αγανάκτησή του, “μετρούσε” το μέγεθος των αντιπάλων του.

Περισσότερο από κάθε άλλο πυγμάχο, ο Άλι μπορούσε να διαβάσει έναν πυγμάχο πολύ γρήγορα. Έβλεπε βίντεο με τους αντιπάλους του, πολύ πριν οποιοσδήποτε άλλος ακολουθήσει αυτή την τακτική, μελετώντας τους αγώνες τους ξανά και ξανά. Είναι εύκολο να ξεχνάμε μερικές φορές ότι το μεγάλο ταλέντο δεν δίνεται απλώς από το Θεό, αλλά αναπτύσσεται με σκληρή δουλειά. Και ο Άλι προπονήθηκε πιο σκληρά και πιο έξυπνα από τους αντιπάλους του”.

Ο Μπάγκνερ, ο οποίος αποσύρθηκε οριστικά το 1999 με ρεκόρ καριέρας 69-13-1 (43 νοκ άουτ) πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του κι επιτυχίες στην πυγμαχία, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και από τη συμμετοχή του στην ταινία Street Fighter στο πλάι του Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά