fbpx

Σεμινάριο Σάεντσαι: Ξεκινήστε προπονήσεις για το «λάκτισμα τροχός» που τον έκανε διάσημο (video)

Σεμινάριο Σάεντσαι: Ξεκινήστε προπονήσεις για το «λάκτισμα τροχός» που τον έκανε διάσημο (video)

Ο Σάεντσαι έρχεται στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου για σεμινάριο προσκεκλημένος του Χρήστου Παπαναγιώτου (Kimbo) στο “the Core Gym” στο Περιστέρι.

Με 400 αγώνες περίπου στο Μουάιτάι, είναι αναμφίβολα ένα τεράστιο όνομα, που δεν έρχεται κάθε μέρα, να δείξει τα μυστικά που τον έκαναν θρύλο. Για ένα από αυτά σας προετοιμάζουμε για να ξέρετε (όσοι τυχεροί πάτε) τι θα δείτε από κοντά!
Υπάρχει διαφωνία για το ποιος ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το λάκτισμα του τροχού (cartwheel), αλλά ο Σάεντσαι είναι αυτός που το έκανε την χαρακτηριστική του κίνηση. Είναι η υπογραφή του και όλοι πλέον το συνδέουν μαζί του.
Το λάκτισμα του τροχού πιθανότατα βασίστηκε σε μια κίνηση Μουάι Μποράν (αρχαία Ταϊλανδέζικη πυγμαχία) που ονομάζεται «Ma Deed Kra Lok» το όνομα μεταφράζεται περίπου ως “λάκτισμα αλόγου”.
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο σύγχρονο Μουάι Τάι στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον μαχητή της χρυσής εποχής, Ροτναρόνγκ. Εκτέλεσε την κίνηση με δύο χέρια στον καμβά αντί για το ένα χέρι.

YouTube video

Τόσο ο Ροτναρόγκ όσο και ο Σάεντσαι έχουν δηλώσει ότι το λάκτισμα του τροχού του καροτσιού βασίστηκε στο “sepak takraw”. Το Σεπάκ Τακράου κυριολεκτικά σημαίνει “κλωτσώ μια μπάλα” είναι ένα άθλημα της Νοτιοανατολικής Ασίας που παίζεται με μπάλα από πλεγμένες φλοίδες καλαμιού. Σκεφτείτε βόλεϊ, αλλά αντί για χέρια, οι παίκτες χρησιμοποιούν μόνο τα πόδια ή το κεφάλι τους για να πάρουν την μπάλα στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
Το λάκτισμα αυτό υποτίθεται ότι παραβιάζει τους κανόνες στους επίσημους αγώνες των σταδίων του Μουάι Τάι. Στην πραγματικότητα, αφαιρείται ένας πόντος για αυτήν την κίνηση, καθώς το χέρι δεν επιτρέπεται να ακουμπήσει στον καμβά πριν προσγειωθεί η κλωτσιά σας.
Έξω από τα μεγάλα στάδια οι διοργανωτές των αγώνων άφησαν τον Σάεντσαι να κάνει ότι θέλει καθώς το λάκτισμα είναι φανταχτερό και τα πλήθη το λατρεύουν. Ο Σάεντσαι το ξέρει και το έκανε την χαρακτηριστική του κίνηση και το κάνει σε κάθε αγώνα. Είναι βασικά σαν τον Σαγκάτ με το “τίγρη άπερκατ” του στο Στρητ Φάιτερ. Κάποια μέρα ο Σάεντσαι θα το κάνει ως χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιού με το λάκτισμα του τροχού
Στην Κύπρο θα βρίσκεται επίσης μεταξύ 23 και 30 Ιανουαρίου.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην υπεύθυνη Σεμιναρίου Ξένια Μιτάκου τηλ: (+30) 6946438255 @[email protected] (fb page)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά