fbpx

Δεύτερο Dan για 8χρονη πρόσφυγα

Δεύτερο Dan για 8χρονη πρόσφυγα

Η Ντόα Αλ-Αγιούμπ, η οποία έγινε η νεότερη πρόσφυγας όλων των εποχών που πήρε μαύρη ζώνη σε ηλικία 7 ετών, πήρε το δεύτερο Dan στο άθλημα σε ηλικία 8 ετών, ένα χρόνο μετά το πρώτο.  Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Τσουνγκγουόν Τσούε, ο ιδρυτής και επικεφαλής του ανθρωπιστικού ιδρύματος του αθλήματος, δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος με την εξέλιξη του νεαρού κοριτσιού.

 «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την Ντούα και τα απίστευτα επιτεύγματά της σε τόσο νεαρή ηλικία», είπε. «Με τόσο ταλέντο και αποφασιστικότητα δεν υπάρχει όριο στα όσα μπορεί να πετύχει στο άθλημά μας. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και αποδεικνύει πως όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, αν εργαζόμαστε σκληρά μπορούμε να διακριθούμε και να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας».

 Η Αλ-Αγιούμπ θεωρείται ως μία από τις επιτυχημένες ιστορίες του ανθρωπιστικού ιδρύματος του αθλήματος που δημιούργησε ο Τσούε το 2015 για να στηρίξει πρόσφυγες μέσω της δύναμης του αθλητισμού. Η ανακοίνωση μάλιστα έγινε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, στην παγκόσμια ημέρα ειρήνης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά