fbpx

Greek Fights Pro Am… από ουδέτερη γωνία

Greek Fights Pro Am… από ουδέτερη γωνία

Το πρώτο Greek Fights Pro Am από το βράδυ του Σαββάτου πέρασε στην (ή καλύτερα έγραψε) ιστορία. Η διοργάνωση των Παναγιώτη Σώζου και Μάνου Βασίλειου τα είχε όλα. Και τα είχε όλα σωστά. Σωστά ζευγαρώματα, άψογη διαιτησία, σφιχτό πρόγραμμα.

Και μιας κι ο λόγος για τη διαιτησία αξίζει να σημειωθούν κάποια σημαντικά. Είχε πολυδιαφημιστεί ότι η διαιτησία θα ακολουθεί τους κανόνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ και της WAKO. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό της διοργάνωσης. Οι διαιτητές, έμπειροι και σοβαροί σε όλη τη διάρκεια, αυστηροί, τηρώντας κατά γράμμα τους κανονισμούς των Ομοσπονδιών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη διοργάνωση ήταν οι κορυφαίοι προπονητές (και παλιότερα κορυφαίοι αθλητές) οι οποίοι σέβονταν την οποία απόφαση, χωρίς διαμαρτυρίες. Άλλωστε δεν βλέπουμε εύκολα διαιτητή να μην επιτρέπει σε προπονητές να μπουν στο ρινγκ να δώσουν οδηγίες επειδή δε φέρουν αθλητική περιβολή. Δε συνηθίζουμε να βλέπουμε διαιτητή να μην αφήνει αθλητή να ακουμπά στα σχοινιά στην ουδέτερη γωνία σε διακοπή του αγώνα. Και φυσικά δε συνηθίζεται να ανακοινώνεται νικητής με πλειοψηφική απόφαση και να μην υπάρχουν γκρίνιες. Κι όμως η έμπειρη ομάδα των διαιτητών που βρέθηκε στο Core τα έκανε όλα αυτά. Και εννοείται ότι όλοι τους, δηλαδή Θεόδωρος Θεοδωρακάκος, Φίλιππος Παπαντωνίου, Αλέξης Χρήστου, Διονύσης Φιλιππόπουλος, Θωμαϊς Κανάκη και Ελευθέριος Παναγόπουλος πήραν τα εύσημα.

Από αριστερά με τη σειρά η ομάδα: Παπαντωνίου, Χρήστου, Θεοδωρακάκος, Φιλιππόπουλος, Κανάκη και Παναγόπουλος

Τη διοργάνωση, στην οποία σύσσωμη η συντακτική ομάδα του Apexsports έδωσε το παρόν, τίμησαν με την παρουσία τους προπονητές με τεράστια ιστορία, είτε με αθλητές τους είτε ως θεατές (τουλάχιστον αυτή τη φορά). Εκεί ήταν ο Χρυσός Έλληνας Πάρις Βασιλικός, ο Νίκος Ασκητής, ο Γρηγόρης Πιστικός, ο Παναγιώτης Σώζος και ο Μάνος Βασιλείου, οι Γιώργος Χαλκίδης και Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Κρητικός. Στο ρόλο θεατή (αν και σε κάποιες περιπτώσεις “έκαναν” και γωνία) είδαμε και παλιές καραβάνες του αθλήματος, τον Βαγγέλη Μαστή και το Βασίλη Φωτόπουλο, αμφότεροι στη γωνία μαζί με τον Γρηγόρη Πιστικό.  

Κάτι ακόμα αξιοσημείωτο της βραδιάς ήταν η ενέργεια του Νίκου Ασκητή στον αγώνα της αθλήτριάς του, Μιράννα Σαμλιάν. Ο Νίκος Ασκητής, ο οποίος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όλα αυτά τα χρόνια εκτός από καλούς αθλητές “βγάζει” αθλητές με ήθος. Και συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα διαρκώς. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πρώτο του μέλημα είναι η ασφάλεια των αθλητών. Κι αυτό έκανε και στους πρόσφατους αγώνες. Στον 2ο αγώνα της βραδιάς η Μιράννα Σαμλιάν, με πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό της δεν μπόρεσε να “μπει” στον αγώνα κι ο Νίκος Ασκητής, για να την προστατέψει, “έριξε” πετσέτα διακόπτοντας τον αγώνα στον πρώτο γύρο και παραδίδοντας μαθήματα σε όλους πως πρέπει να προστατεύονται οι αθλητές κι ότι η νίκη έρχεται δεύτερη μετά την ασφάλεια.

https://kick-boxing.apexsports.gr/2023/01/25/oudeteri-gonia-podcast-me-ton-viktora-renti/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά