fbpx

Φαν Ντερ Φορστ: “Στο Ερεβάν έγινα στόχος γελοιοποιήσεων”

Φαν Ντερ Φορστ: “Στο Ερεβάν έγινα στόχος γελοιοποιήσεων”

Σε καταγγελίες… πρώτου μεγέθους εξελίσσονται τα λεγόμενα του Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ, αναφερόμενος στη μάχη για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του μεγάλου συνεδρίου της στο Ερεβάν. Ο Ολλανδός, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία, καταγγέλλει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα της πατρίδας του De Volkskrant πως ουσιαστικά η διαδικασία αυτή δεν ήταν καθαρή, προκειμένου να μην έχει ελπίδες ανάδειξης στη θέση του προέδρου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της IBA στο Ερεβάν, πραγματοποιήθηκε μία ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το εάν θα… πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές ή όχι. Η πλειοψηφία έδωσε αρνητική ψήφο, με αποτέλεσμα ο Φαν Ντερ Φορστ να μην μπορέσει ποτέ να διεκδικήσει την προεδρία σε εκλογική διαδικασία. Αυτή την ήττα ο Ολλανδός την καταγγέλλει ως μη καθαρή, λέγοντας πως μέλη των ομοσπονδιών που ψήφισαν είχαν ήδη δεχθεί εντολές να καταψηφίσουν την πραγματοποίηση εκλογών και ουσιαστικά έτσι τον ίδιο τον Φαν Ντερ Φορστ.

“Πήγα στο συνέδριο, οι Αμερικανοί προσέλαβαν τρεις σωματοφύλακες για να με προστατεύσουν και στο Ερεβάν, όπως ανέμενα, έγινα στόχος γελοιοποιήσεων. Για παράδειγμα, επειδή ήμουν υποψήφιος (για την προεδρία) δεν μου δόθηκε δυνατότητα ψήφου και δεν μου επετράπη να κάνω οτιδήποτε. Καμία παρουσίαση (θέσεων), ούτε ερωτήσεις και απαντήσεις, απολύτως τίποτα. Τέθηκα σε απόλυτη σιγή.

Δέχθηκα επίσκεψη το προηγούμενο βράδυ από έναν αναπληρωτή, ένα μέλος ομοσπονδίας πρώην Σοβιετικής χώρας, που μου είπε: ‘Είμαστε μαζί σου, αλλά δεν μας επιτρέπεται να σε ψηφίσουμε. Αύριο, το (ηλεκτρονικό) σύστημα ψηφοφορίας θα πάθει βλάβη και εσύ θα πρέπει τότε να απαιτήσεις ψηφοφορία με χαρτί’.

Δεν μου δόθηκε όμως τέτοια ευκαιρία. Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος είχε δίκιο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας άρχισε και το σύστημα κατέρρευσε. Υπήρξε πρόβλημα ηλεκτροδότησης. Διήρκησε 45 λεπτά και ξαφνικά βρέθηκαν επιπλέον 26 μέλη χωρών με δικαίωμα ψήφου εντός της αίθουσας. Φυσικά, ηττήθηκα. Δείξαμε όμως τα δόντια μας. Αυτό ήταν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε”, ανέφερε ο Φαν Ντερ Φορστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά