fbpx

Φαν Ντερ Φορστ: “Θα πρέπει η ΔΟΕ να αποσύρει την αναγνώριση της IBA για να παραμείνει η πυγμαχία Ολυμπιακό σπορ”

Φαν Ντερ Φορστ: “Θα πρέπει η ΔΟΕ να αποσύρει την αναγνώριση της IBA για να παραμείνει η πυγμαχία Ολυμπιακό σπορ”

Άκρως σαφής για το πώς σκέφτεται το μέλλον της πυγμαχίας και ποια θεωρεί ο ίδιος πως είναι η σωστή μέθοδος προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, εμφανίστηκε ο Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ. Ο Ολλανδός, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) σε εκλογές που… δεν διεξήχθησαν, έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες του για χρηματισμό μελών της IBA ώστε να τον αντιπολιτευτούν, πλέον προτείνει την ασφαλέστερη μέθοδο κάθαρσης του αθλήματος.

Ουσιαστικά, ο Φαν Ντερ Φορστ εισηγείται την ακύρωση της επίσημης ιδιότητας της IBA από τη ΔΟΕ και τη σύσταση μίας νέας, “καθαρής” ομοσπονδίας, που θα την αντικαταστήσει. Παράλληλα, ο Ολλανδός δήλωσε πως είναι ο ίδιος έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία αυτής της νέας ομοσπονδίας, εφόσον θα έχει και τη στήριξη των χωρών που σήμερα βρίσκονται με το μέρος του.

“Η χρονιά αυτή είναι κομβική. Η ΔΟΕ έχει πει πως θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της Ολυμπιακής άδειας για την IBA στις αρχές του 2023. Όπως και στο Τόκιο το 2021, η ΔΟΕ θα διοργανώσει Ολυμπιακό τουρνουά το 2024, αλλά δεν πρόκειται να το πράξει και τρίτη φορά στη σειρά.

Η πυγμαχία δεν βρίσκεται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για το 2028. Πρέπει να υπάρχει μία πυγμαχική (διεθνής) ομοσπονδία που να έχει την άδεια για να διοργανώσει το τουρνουά στο Λος Άντζελες. Θα υπάρξει χώρος για αυτό όταν η ΔΟΕ αποσύρει και επισήμως την Ολυμπιακή αναγνώρισή της από την υπάρχουσα παγκόσμια ομοσπονδία (την IBA).

Εφόσον συμβεί αυτό και εφόσον το επιθυμούν οι υποστηρικτές μου, είμαι έτοιμος για να αναλάβω την ηγεσία της προσπάθειας να διατηρήσουμε την πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι νιώθω. Πως το μέλλον του αθλήματος βρίσκεται εν μέρει στα χέρια μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φαν Ντερ Φορστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά