fbpx

Karate 1 Premier League: «Χάλκινος» ο Στέφανος Ξένος στα -60κ.

Karate 1 Premier League: «Χάλκινος» ο Στέφανος Ξένος στα -60κ.

Ο Στέφανος Ξένος συνεχίζει να κάνει απίθανα πράγματα στις μεγάλες και σημαντικές διοργανώσεις με τον “λύκο” του ελληνικού καράτε να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο. Αυτή τη φορά ο 23χρονος Έλληνας καρατέκα το έκανε στο Κάιρο ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά ο Ξένος έχει συμμετάσχει σε 9 συνολικά διοργανώσεις από τις οποίες στις 7 έχει ανέβει στο βάθρο μετρώντας 6 χάλκινα κι ένα χρυσό μετάλλιο!

Ο αθλητής του Α.Σ Οδυσσέα και Νο. 5 του κόσμου στην κατηγορία του, ξεκίνησε την πορεία του στο 6ο pool της διοργάνωσης κερδίζοντας με 5-0 τον 22χρονο Γερμανό Φλόριαν Χάας, ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε με 4-1 το εμπόδιο του Αιγύπτιου Αλί Ζαγιάντ «χάλκινο» τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Karate 1 Premier League στο Κοτσαέλι της Τουρκίας.

Στον 3ο γύρο έκανε…επίδειξη επιθετικού καράτε προσέχοντας πάντα τις άμυνές του, απέναντι στον Καζάκο Νταουλέτ Σιμιρμπέκοφ με 7-1. Θυμίζουμε ότι ο 24χρονος καρατέκα από το Καζακστάν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Karate 1 Series A της Τζακάρτα (Ινδονησία) τον περασμένο Νοέμβριο.

Έχοντας περάσει στα προημιτελικά ως πρώτος από τον όμιλό του, ο Ξένος αγωνίστηκε κόντρα στον 21χρονο Αιγύπτιο και μετέπειτα «ασημένιο» στο Κάιρο, Μοχάμεντ Γκάμπερ, χάνοντας το εισιτήριο της πρόκριση με sensu (3-3).

Ο τελικός των ρεπεσάζ ( ο ένας εκ των δύο) δεν έγινε ποτέ με τον Ιταλό και Νο. 15 του κόσμου, Ντανίλο Γκρέκο να μην κατεβαίνει στο τατάμι λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα ο Ξένος να κατακτήσει άνευ αγώνα το χάλκινο μετάλλιο.

Νικητής στο -60κ. αναδείχθηκε ο Καζάκος Καϊσάρ Αλπισμπάι, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Γκάμπερ με 3-1, ενώ μαζί με τον Ξένο στο βάθρο ανέβηκε και ο Αιγύπτιος Καρίμε Αμποϊετά επικρατώντας στον άλλο τελικό των ρεπεσάζ του Αζέρου Αμινάγκα Γκουλίγιεφ με 6-3.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά