fbpx

Naples Cadet European Cup: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Τσαπάρας στα -60κ. στη Νάπολη (pic,vid)

Naples Cadet European Cup: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Τσαπάρας στα -60κ. στη Νάπολη (pic,vid)

Στο 2ο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Τσαπάρας στο Naples Cadet European Cup της Νάπολη (11-12/02) , κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -60κ..

Αυτό ήταν το πρώτο διεθνές μετάλλιο σε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον 16χρονο Έλληνα τζουντόκα, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι (και) τον τελικό.

Περίπου 5 μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Τουρκίας, ο νεαρός τζουντόκα, με τον προπονητή Γιάννη Παπαχρηστίδη στο πλευρό του, έμοιαζε ασταμάτητος στην κατηγορία που συμμετείχαν συνολικά 49 αθλητές, φτάνοντας στον τελικό με 5 σερί νίκες.

Επικράτησε του Ουκρανού Πονομαρένκο, του Ιταλού Μενγκίνι, του Νέπτον από τον Καναδά, του Κοέν από το Ισραήλ και επί του Γκεταρί από τη Γαλλία.

Στον αγώνα για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, o Τσαπάρας (7ος στο Ευρωπαϊκό U18 του 2021 στην Ρίγα) ηττήθηκε στις παρατηρήσεις από τον Ιταλό Εσπόσιτο, όμως απέδειξε ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού τζούντο, για να συνεχίσει την παράδοση της γενιάς που το ανέδειξε στα πέρατα του κόσμου (Ηλιάδης, Ντανατσίδης, Αζωίδης κ.α.).

Παράλληλα, καλές θέσεις κατέκτησαν τόσο η Ελένη Απολλώνια Δημητριάδη, όσο και η Μαρία Ελένη Γκόγκουα. Οι δύο Ελληνίδες τζουντόκα αγωνίστηκαν στην κατηγορία των -52κ., και έφτασαν στην 5η και 7η θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά