fbpx

Σχολείο Μάχης Σώμα με Σώμα, Κουρδιστάν Β. Ιράκ (pics & vid)

Σχολείο Μάχης Σώμα με Σώμα, Κουρδιστάν Β. Ιράκ (pics & vid)

Τον Νοέμβριο του 2022, ύστερα από πρόταση του Αρχηγού Εκπαιδευτή των Κουρδικών Στρατιωτικών Δυνάμεων του Ιράκ, αποφασίστηκε η διεξαγωγή σχολείου Μάχης Σώμα με Σώμα. Επιλέχθηκε ως Αρχηγός Εκπαιδευτής ο Ιδρυτής του DRCS, κος Ευθύμης Τουρτίδης.

Κατόπιν αποδοχής της πρόσκλησης, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης, σύμφωνα με την εκπαιδευτική ύλη του DRCS. Καθώς ήταν η δεύτερη φορά που ο κος Τουρτίδης θα επισκεπτόταν την συγκεκριμένη μονάδα (η πρώτη φορά ήταν το 2018), είχε την εμπειρία και τις γνώσεις για τις ανάγκες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Η Ταξιαρχία της Σουλεϊμανίγια, αποδέχθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης και προχώρησε στις διαδικασίες για την διοργάνωση. Η εκπαίδευση διήρκησε 5 ημέρες με εκπαιδευόμενους τους Εκπαιδευτές της Σχολής Αυτοάμυνας, Αυτοπροστασίας και Οπλοτεχνικών της Ταξιαρχίας Ασφάλειας και Προστασίας.

Το πρόγραμμα περιείχε βασικές αρχές μάχης σώμα με σώμα, χρήση ράβδου, άμυνα σε επιθέσεις με ράβδο, άμυνα σε απειλές και επιθέσεις με μαχαίρι, άμυνα σε απειλές με πιστόλι και κινησιολογία με πιστόλι και τυφέκιο.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, έγινε η τελετή παράδοσης των πτυχίων παρακολούθησης του προγράμματος καθώς και η βράβευση του καλύτερου εκπαιδευομένου του σχολείου, του PST1.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά δήλωση του Διοικητή της Μονάδας, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και υστέρα από συνάντηση με τον Ταξίαρχο αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας με το DRCS για επόμενα προγράμματα και η χρήση του DRCS στα σχολεία Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας που διεξάγονται στη Σουλεϊμανίγια.

YouTube video
https://drcs.apexsports.gr/2022/12/29/efthymios-tourtidis-o-anthropos-piso-apo-to-drcs/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά