fbpx

IMMAF: Οικονoμική κρίση οδηγεί σε πιθανή χρεωκοπία και εσωστρέφεια

IMMAF: Οικονoμική κρίση οδηγεί σε πιθανή χρεωκοπία και εσωστρέφεια

Αρκετοί αξιωματούχοι από την IMMAF παραιτήθηκαν μετά από αναφορές ότι η χρηματοδότηση από το UFC έχει εξανεμιστεί και ο οργανισμός έχει πλέον σημαντικά χρέη. Την είδηση μετέδωσε το MyMMANews στο twitter, δημοσιεύοντας και ένα γράμμα του August Wallen απευθυνόμενο προς τα μέλη της Ομοσπονδίας το όποίο διεύρευσε

Σύμφωνα με τον August Wallen, ο οποίος είναι ο επίτιμος πρόεδρος του IMMAF, ο οργανισμός έχει ήδη κάψει ολόκληρο τον προϋπολογισμό του 2023 που κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια και χρηματοδοτείται από το UFC.

«Η ομοσπονδία έχει μεγάλα χρέη. Επιπλέον, πολλά βασικά στελέχη επέλεξαν να παραιτηθούν. Με άλλα λόγια, έχουμε μια οικονομική κρίση καθώς και μια κρίση προσωπικού στα χέρια μας», έγραψε ο August Wallen σε επιστολή που διέρρευσε και την δημοσιεύουμε.

H επιστολή που διέρρευσε

Η IMMAF πρόκειται να καταρρεύσει;

Να τι λέει ο August Wallen για την όλη κατάσταση στην επιστολή που διέρρευσε.

«Σας γράφω λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην IMMAF. Όπως ίσως γνωρίζετε η στήριξη ενός εκατομμυρίου USD του UFC για το 2023 έχει ήδη εξαντληθεί και επιπλέον η ομοσπονδία έχει μεγάλα χρέη. Επιπλέον, πολλά βασικά στελέχη επέλεξαν να παραιτηθούν. Με άλλα λόγια έχουμε στα χέρια μας τόσο οικονομική όσο και επιτελική κρίση. Για αυτόν τον λόγο, ένα ομόφωνο συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Σερβία, μου έδωσε την εντολή να κάνω έρευνα.

Σκοπός ήταν να μάθουμε τι έχει συμβεί, ποια λάθη έχουν γίνει και να έρθουμε με συστάσεις για βελτιώσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Μερικές εβδομάδες αργότερα η εντολή μου ανακλήθηκε και η ανάθεση δόθηκε σε ένα μέλος του συμβουλίου με δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων καθώς τα μέλη του εκλογικού συμβουλίου είναι υπεύθυνα για τη διακυβέρνηση της ομοσπονδίας. Αυτό μου δείχνει ότι έχουμε και μια σοβαρή δημοκρατική κρίση στα χέρια μας.

Η πρωταρχική μου πίστη θα είναι πάντα με τα μέλη και τους αθλητές μας. Θα συνεχίσω με την έρευνα ανεξαρτήτως. Η διαφορά τώρα είναι ότι δεν είμαι πλέον υποχρεωμένος να παραδώσω τα δικά μου ευρήματα στο ΔΣ. Η IMMAF αποτελείται από τις εθνικές ομοσπονδίες που μέσω της Ετ.Γ.Σ. έχουν την τελική εξουσία στην ομοσπονδία. Θα παραδώσω τα ευρήματά μου σε εσάς και μετά εσείς στην Γενική Συνέλευση μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να απαλλάξετε την τρέχουσα ηγεσία ή όχι και να επιλέξετε ποιον βρίσκετε πιο κατάλληλο για να κυβερνήσει την IMMAF.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση του IMMAF, στείλτε της σε μένα μαζί με σχόλια και προτάσεις. Ψάχνω για δομικές και οργανωτικά προβλήματα για να μπορέσει να βρει λύσεις και συστάσεις στην Ετ.Γ.Σ.

Χρησιμοποιήστε το [email protected] καθώς δεν είμαι σίγουρος για την ακεραιότητα του επίσημου email της ομοσπονδίας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!” (σημ. έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη μεταξύ των κορυφαίων της Ομοσπονδίας)

Η IMMAF έχει προγραμματιστεί να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων IMMAF στο Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο, αργότερα φέτος και δεν είναι σαφές ακόμη εάν ο οργανισμός θα μπορέσει να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Το καμπανάκι πάντως χτύπησε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη διοργάνωση στην Σερβία

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά