fbpx

Ξεσήκωσε το Lumpinee ο Μανώλης Καλλιστής (vid ο αγώνας, pics και δηλώσεις)

Ξεσήκωσε το Lumpinee ο Μανώλης Καλλιστής (vid ο αγώνας, pics και δηλώσεις)

O Mανώλης Καλλιστής συνεχίζει την ανοδική του πορεία στα Ταϊλανδέζικα ρινγκ. Αποδεχόμενος την πρόκληση, και συνάμα επιβράβευση των εμφανίσεων του, αγωνίστηκε στην κορυφαία διοργάνωση του ONE LUMPINEE, χτες Παρασκευή 24/3. Ήταν μάλιστα στα main event ως ο νούμερο 9 πιο σπουδαίος αγώνας από τους 12 συνολικά. Σημειώστε ότι στην κάρτα αγώνων από το νούμερο 7 και πάνω, με τους πιο σημαντικούς αγώνες που στηρίζεται η διοργάνωση ο μόνος μη Ταϊλανδός ήταν ο Μανώλης. Αντίπαλος του ήταν ο Ταϊλανδός αθλητής του θρύλου Saenchai, ο Teeyai Pk Saenchai.

Τώρα μπαίνουμε στο ψητό! Όλοι περίμεναν στην αρχή ένα εύκολο βράδυ, με νοκ άουτ για τον Teeyai, και κατέληξαν να τον ρωτάει ο παρουσιαστής τι ποσοστό έδινε ότι οι κριτές θα έδιναν νικητή αυτόν στα σημεία! Για να φτάσουμε όμως εδώ είχαμε 3 γύρους…πόλεμο. Το κοινό σαφώς υπέρ του Μανώλη να ενθουσιάζεται σε κάθε απρόσμενη κίνησή του. Είτε αμυντικά να αδειάζει τον Ταϊλανδό με αποφυγές “ταυρομάχου”, είτε επιθετικά με γυριστά λακτίσματα και θανατηφόρα χέρια.

Αν κάποιος από τους δύο κινδύνεψε να πάει “ξάπλα” ήταν ο Ταϊλανδός, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου με ένα αριστερό ίσιο που τον έστειλε να κολυμπήσει ύπτιο για 3-4 μέτρα. Χτύπησε το καμπανάκι και σώθηκε, πηγαίνοντας σοκαρισμένος στη γωνία του.

με ένα αριστερό ίσιο που τον έστειλε να κολυμπήσει ύπτιο για 3-4 μέτρα

“Δυστυχώς δεν τον κυνήγησα. Έπρεπε. Με σόκαρε από τα πρώτα χτυπήματα ήταν δυνατός. Αλλά και εγώ τον ξάφνιασα δεν το περίμενε. Το δήλωσε και στο τέλος. Ήταν μεγάλη εμπειρία και μαθημα για εμένα αυτός ο αγώνας. Τώρα ξέρω τους κανόνες Το σχόλιο του Μανώλη όταν του ζήτησα να σχολιάσει την φάση αυτή.

Από τον 2ο γύρο και μετά πραγματικά δεν ξέρω πόσοι θα άντεχαν ψυχολογικά αλλά κυρίως σωματικά να ανταπεξέλθουν με αντίπαλο ένα πραγματικό Ταιλανδό πρωταθλητή, αφηνιασμένο, τρελαμένο και σκυλιασμένο (όλες οι μετοχές μαζί) να επιτίθεται συνεχώς! Ο Καλλιστής το χαβά του “συγκεντρωμένος και πολύ επικίνδυνος” επαναλάμβαναν συνέχεια οι σχολιαστές.

Ο Teeyai μπήκε στο ρινγκ με γυαλιά Ray Ban και αέρα σελέμπριτι και από το κοντράρισμα και το ξύλο με τον Καλλιστή βγήκε… άνθρωπος προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Κανείς δεν περίμενε όχι να κοντράρει αλλά να βγάλει έστω και 1-2 γύρους “ο νεαρός από το νησί της Ρόδου” . Ο αγώνας πήγε στα σημεία, με νικητή τον Teeyai.

“Ήταν 3 γύροι πόλεμος. Όλο το στάδιο φώναζε και για τους δυο μας. Το ευχαριστήθηκαν όλοι. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα βγάλω ούτε ένα γύρο μαζί του. Τους ξάφνιασα! “ Ο επίλογος με τις δηλώσεις από τον Μανώλη Καλλιστή

Ο Μανώλης προέρχεται από τον Γιώργο Ζόνγκα στη Ρόδο και τον Νάσο Αργυρόπουλο στην Αθήνα, ενώ στην Ταϊλάνδη του άνοιξε τον δρόμο και τον βοήθησε στους πρώτους του αγώνες η Φανή Πελούμπη. Ο Καλλιστής έχει αλλάξει τώρα γυμναστήριο, καθώς προπονείται πλέον στο Fairtex training center.

Αναμένουμε τον επόμενο αγώνα!

Respect του νικητή στον ηττημένο σύμφωνα με την Ταϊλανδέζικη παράδοση του αθλήματος
YouTube video
στο 2;18 έχει έναρξη ο αγώνας του Μανώλη Καλλιστή
https://muay-thai.apexsports.gr/2023/03/19/o-kallistis-main-event-sto-lumpine-one-me-athliti-tou-saenchai-26-3-vid/
https://muay-thai.apexsports.gr/2023/03/20/panellinio-protathlima-katataksi-syllogon-kai-statistika/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά