fbpx

Μαστρογιάννης στο ApexSports.gr: «Το μετάλλιο είναι μια δικαίωση της ασταμάτητης σκληρής δουλειάς»

Μαστρογιάννης στο ApexSports.gr: «Το μετάλλιο είναι μια δικαίωση της ασταμάτητης σκληρής δουλειάς»

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -84κ., στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας.

Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να κερδίσει εύκολα με 4-0 τον Σλοβάκο Άντι Γκιούρικ, και να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου ατομικού μεταλλίου σε επίπεδο Ευρωπαϊκού, μιας και ήταν “χάλκινος” και με το ομαδικό στη διοργάνωση του 2022.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, μετά το τέλος της διοργάνωσης, μίλησε στο ApexSports.gr για τα συναισθήματά που του προξενεί η κατάκτηση του μεταλλίου, για το πως έχει κυλήσει η χρονιά μέχρι τώρα, αλλά και για το κλίμα μεταξύ των αθλητών της Ελληνικής αποστολής. Επιπλέον, αναφέρθηκε τόσο στους επόμενους στόχους του, όσο και στο που αφιερώνει το επίτευγμά του.

Σχετικά με τα συναισθήματα του για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, είπε: «Το μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο μου Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ατομική κατηγορία των Ανδρών. Αισθάνομαι περηφάνεια, χαρά και ανακούφιση δεδομένου ότι τις 2 προηγούμενες χρονιές δεν είχα καταφέρει να φέρω κάποια διάκριση, τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο. Αναμφισβήτητα, ήταν μια δικαίωση της ασταμάτητης σκληρής δουλειάς όλων αυτών των χρόνων. Η επιτυχία έρχεται μόνο με δουλειά, υπομονή και πολλή θέληση».

Σχετικά με το αν θεωρεί πως το 2023 έχει ξεκινήσει ιδανικά, αν αναλογιστούμε το ασημένιο στο K1 Series A, την πρώτη θέση στο πανελλήνιο, και το χάλκινο στη Γουαδαλαχάρα, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το 2023 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά για εμένα. Οι περισσότεροι στόχοι που είχα θέσει στην αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί. Παρόλα αυτά η χρόνια είναι μεγάλη και έχουμε μπροστά μας πολλά αλλά και σημαντικά πρωταθλήματα όποτε πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι».

Αναφορικά με το αν ο αγώνας του ημιτελικού ήταν ο πιο δύσκολος για τον ίδιο στη διοργάνωση, αλλά και το τι θα έκανε διαφορετικά για να κερδίσει, είπε: «Όταν κανείς ανάλυση έπειτα από το πέρας του πρωταθλήματος, τα βλέπεις όλα πιο καθαρά και ήρεμα . Σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα όπως είναι ο ημιτελικός τα λάθη πρέπει να εκμηδενίζονται! Γενικά θα προσπαθούσα να έχω πιο καθαρή σκέψη έτσι ώστε να επεξεργαστώ καλύτερα τις καταστάσεις στον αγώνα. Είναι ένας αγώνας όπου θεωρώ πως θα μπορούσα να είχα κερδίσει και αυτό μου αφήνει μια πικρία αλλά μου έμαθε πολλά για το μέλλον».

Όσον αφορά το κλίμα μεταξύ των αθλητών της Ελληνικής αποστολής, και για το αν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, απάντησε: «Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της εθνικής ομάδας! Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι αθλητές της αποστολής ζουν και αναπνέουν για το καράτε και αυτό δείχνει το ποσό καλή αλλά και γεμάτη ταλέντο ομάδα έχουμε . Επικρατούσε ένα κλίμα ενωτικό όπου ο κάθε ένας ήθελε το καλύτερο και στήριζε την προσπάθεια όλων των αθλητών! Αυτό βέβαια φαίνεται κι από το αποτέλεσμα ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε φέρει 15 ευρωπαϊκά μετάλλια!»

Στη συνέχεια μίλησε για τους επόμενους στόχους του: «Όπως προανέφερα, το 2023 είναι μια χρόνια με πολλά και σημαντικά πρωταθλήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι μου για φέτος είναι υψηλοί και απαιτητικοί. Οι δυο πιο σημαντικοί στόχοι για εφέτος είναι τα European games όπου θα διεξαχθούν στην Κρακοβία της Πολωνιας τέλη Ιουνίου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας τέλη Οκτώβρη. Τέλος ένας ακόμη στόχος είναι η κατάκτηση μεταλλίου στα επόμενα karate 1 premier league».

Τέλος, σχετικά με το που αφιερώνει το χάλκινο μετάλλιο, είπε: «Σε ένα ατομικό άθλημα όπως είναι το καράτε πρωταρχικό ρόλο παίζει το άτομο! Το άτομο αγωνίζεται καθημερινά για τους στόχους του και είναι ο πρώτος και ο τελευταίος κριτής μέσα στον αγώνα! Όλο αυτό δεν σημαίνει πως η επίτευξη ενός μεταλλίου επιτεύχθηκε μόνο από την ατομική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που βοήθησαν στην κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό μετάλλιο στην οικογένεια μου η οποία με στηρίζει και με ανέχεται καθημερινά!»

https://karate.apexsports.gr/2023/03/25/evropaiko-katektise-to-chalkino-metallio-o-konstantinos-mastrogiannis-sta-84k/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά