fbpx

Με 4 αθλητές η προ-Ολυμπιακή ομάδα, εκτός παγκοσμίου για την ώρα η Τζέλη

Με 4 αθλητές η προ-Ολυμπιακή ομάδα, εκτός παγκοσμίου για την ώρα η Τζέλη

Καθορίστηκαν οι πρώτοι 4 αθλητές και αθλήτριες της προ-Ολυμπιακής ομάδας του τάεκ βον ντο για το Παρίσι το 2024, οι οποίοι προκρίνονται απευθείας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχουν δικαίωμα να μην αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΕΛΟΤ:

Σύμφωνα με εισήγηση της τεχνικής επιτροπής και επικύρωσής της από την εκτελεστική επιτροπή, η προ-Ολυμπιακή Ομάδα απαρτίζεται πλέον από τους 4 εξής αθλητές. Πρόκειται για τους εξής:

  1. Διονύσης Ραψομανίκης (-54κ)
  2. Απόστολος Τεληκώστογλου (-80κ)
  3. Φαίδρα Καλτέκη (-57κ)
  4. Θένια Σαρβανάκη (-62κ)

Με την ίδια εισήγηση της τεχνικής επιτροπής και επικύρωση της εκτελεστικής επιτροπής αποφασίστηκαν τα εξής :

  1. Οι ανωτέρω αθλητές – μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας δεν θα λάβουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών –γυναικών έτους 2023,
  2. Η Εθνική ομάδα ανδρών – γυναικών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από 29/5 έως 4/6/2023, θα συγκροτηθεί από τους πρώτους νικητές του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών έτους 2023, πλην των κατηγοριών που ανήκουν οι αθλητές – μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως με τη συγκεκριμένη εισήγηση μένει εκτός πρόκρισης για το παγκόσμιο η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φένα Τζέλη, η οποία αγωνίζεται στα -57κ. Ακόμα και αν κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να μπει στην ομάδα για το Μπακού μιας και η Φαίδρα Καλτέκη έχει «κλειδώσει» την θέση στην κατηγορία. Η μοναδική λύση που έχει είναι να αλλάξει κατηγορία κιλών, μία απόφαση που μόνο εύκολη δεν είναι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά