fbpx

Επέστρεψε στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (pic)

Επέστρεψε στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (pic)

Επέστρεψε στην Αθήνα ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, φορώντας το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας προ ημερών.

Τον Έλληνα παλαιστή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο το μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠ, Αντωνία Παπαδάκη, ο Ολυμπιονίκης και μέλος της τεχνικής Επιτροπής Κώστας Θάνος, και ο προπονητής Χρήστος Ξενίδης.

Ο Κουρουγκλίεφ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα και ευχαρίστησε άπαντες στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, που μου έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστώ ξανά. Αυτό το μετάλλιο είναι μόνο η αρχή. Να είμαστε πρώτα καλά και θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα», είπε αρχικά ο πρωταθλητής Ευρώπης Νταουρέν Κουρουγκλίεβ και πρόσθεσε:

«Είχα πολλές προτάσεις για να αγωνιστώ σε άλλες χώρες, αλλά εγώ ήθελα μόνο την Ελλάδα. με την ένδοξη Ιστορία της, γιατί από την Ελλάδα ξεκίνησαν όλα, γιατί εδώ γεννήθηκε η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Επόμενος στόχος για τον Κουρουγκλίεφ όπως είπε είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω να κατακτήσω ακόμα ένα μετάλλιο και να πάρω την Ολυμπιακή πρόκριση».

Από την μεριά της, το μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠ Αντωνία Παπαδάκη τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που ένας τέτοιος αθλητής αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας. Οπως είπε και ο ίδιος αυτή είναι μόνο η αρχή. Με τον Κουρουγκλίεβ η ελληνική Πάλη θα έχει πολλά κέρδη. Εκτός από έναν σπουδαίο αθλητή που θα φέρνει διακρίσεις, υπάρχει ήδη η συμφωνία Ελληνες πρωταθλητές να πραγματοποιούν στάδια προετοιμασίας στο Νταγκεστάν, ενώ θα έρχονται και στην χώρα μας σπουδαίοι αθλητές».

https://pali.apexsports.gr/2023/04/19/zagkremp-2023-protathlitis-evropis-o-kourougklief/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά