fbpx

Στις 29 Ιουλίου στο Λας Βέγκας το Καμπόσος-Χιούζ!

Στις 29 Ιουλίου στο Λας Βέγκας το Καμπόσος-Χιούζ!

Το μεγάλο ραντεβού έκλεισε οριστικά! Ο Τζορτζ (Γιώργος) Καμπόσος θα αντιμετωπίσει τον Μάξι Χιούζ στις 29 Ιουλίου στο Λας Βέγκας, σε έναν αγώνα που ουσιαστικά θα αναδείξει τον Νο1 διεκδικητή για την IBF ζώνη στα ελαφρά βάρη (-61.2κ.). Το ότι ο Ελληνοαυστραλός θα αντιμετώπιζε τον Βρετανό εντός του καλοκαιριού ήταν ήδη γνωστό, ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε αυτή τη μάχη να γίνεται στην Αυστραλία και όχι στις ΗΠΑ.

Ο Μάξι Χιούζ.

Ο Χιούζ είναι 32 ετών, έχει ρεκόρ καριέρας 26-5-2 (5 νίκες με νοκ-άουτ) και η τελευταία μάχη του ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και νίκησε στα σημεία τον Κιντ Γκάλαχαντ, υπερασπιζόμενος την IBO ζώνη του. Στον αντίποδα, ο 29χρονος Καμπόσος έχει ένα πολύ πλουσιότερο βιογραφικό με ρεκόρ καριέρας 22-2-0 (10 νοκ-άουτ), έχοντας κρατήσει στα χέρια του ταυτόχρονα τις παγκόσμιες ζώνες WBA, IBF, WBO και The Ring. Τελευταία μάχη του ήταν η ήττα στον αγώνα-ρεβάνς με τον Ντέβιν Χέινι τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Ο Καμπόσος απέναντι στον Χέινι.

Αυτή τη στιγμή η IBF ζώνη (μαζί με τις τρεις προαναφερθείσες, συν την WBC) βρίσκεται στην κατοχή του Χέινι, ο οποίος όμως θα πρέπει να τις υπερασπιστεί κόντρα στον Βασίλι Λοματσένκο στις 20 Μαΐου. Ο Χέινι μετά τη μάχη με τον Ουκρανό είναι πιθανό να επιλέξει να ανεβεί κατηγορία κιλών, ανοίγοντας την πόρτα στους φιλόδοξους διεκδικητές των τίτλων (είτε νικήσει, είτε χάσει από τον Λοματσένκο). Στην εξίσωση έχει μπει φυσικά και ο Τζερβόντα Ντέιβις μετά τη νίκη του επί του Ράιαν Γκαρσία, με την κατηγορία των ελαφρών βαρών να ζει τρομερά συναρπαστικές ημέρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά