fbpx

Για το χρυσό η Κούζιλου, 3ες στην Ευρώπη Τριφύλλη και Ζενουνλλάρι

Για το χρυσό η Κούζιλου, 3ες στην Ευρώπη Τριφύλλη και Ζενουνλλάρι

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο τα 3 κορίτσια της ελληνικής πυγμαχίας ρίχτηκαν σήμερα στη μάχη των ημιτελικών διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό της κατηγορίας τους.

Την αυλαία άνοιξε στα 48 κιλά η Άννα Μαρία Τριφύλλη, η οποία με αντίπαλο την Ρωσίδα Λία Πατλάι σε έναν αγώνα για πολύ γερά νεύρα, που κρίθηκε κυριολεκτικά στο σημείο, δεν κατάφερε να επικρατήσει και να περάσει στον τελικό, χάνοντας με πλειοψηφική απόφαση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στη συνέχεια για τα ελληνικά χρώματα και για τα 57 κιλά αγωνίστηκε η Παναγιώτα Κούζιλου. Αντιμετώπισε τη Σοφία Κουλάεβα από τη Ρωσία, σε έναν εντυπωσιακό αγώνα για την Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία με πλειοψηφική απόφαση πήρε τη νίκη, πέρασε στον τελικό και διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο. Η Κούζιλου μάλιστα χτυπούσε τόσο δυνατά την αντίπαλό της που 2 φορές (μια στον 2ο και μια στον 3ο γύρο) της βγήκε μέχρι και το εσωτερικό προστατευτικό σκουφάκι (αυτό που φορούν οι κοπέλες για να συγκρατεί τα μαλλιά τους μέσα από την κάσκα).

Τελευταία για τα 60 κιλά αγωνίστηκε η Δανάη Ζενουνλλάρι. Αντίπαλός της η Ελισαβέτα Τοκάρεβα, η τρίτη Ρωσίδα της ημέρας. Το εμπόδιο της πανύψηλης Ρωσίδας δεν κατάφερε να το ξεπεράσει η Δανάη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού, κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά