fbpx

Ριτζάκης: Αυτή την ήττα δεν μπορώ να την χωνέψω με τίποτα

Ριτζάκης: Αυτή την ήττα δεν μπορώ να την χωνέψω με τίποτα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, με το δεξί ο Θοδωρής Ριτζάκης. Κάπως έτσι θα έπρεπε να ξεκινά (και έτσι ήταν έτοιμο να ανεβεί) το άρθρο για την πρεμιέρα του Θοδωρή Ριτζάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τασκένδη. 

Σε μια πρεμιέρα όπου ο Έλληνας πρωταθλητής, πανέτοιμος, αντιμετώπισε τον Zebra Ssenyange Isaac από την Ουγκάντα, έναν αθλητή που έχει προπονητή και πρότυπο τον πατέρα του, παλαίμαχο πυγμάχο με 195 νίκες στο ενεργητικό του και που σίγουρα έχει μεταδώσει μαχητικό πνεύμα στο γιο του. 

Έχοντας παρακολουθήσει λίγο την προετοιμασία του Θοδωρή Ριτζάκη και ψάχνοντας στο διαδίκτυο πληροφορίες για τον αντίπαλό του στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τον Zebra Ssenyange Isaac, “στρώθηκα” να δω τον Έλληνα πρωταθλητή να αγωνίζεται, αναμένοντας ότι θα περνούσε στην επόμενη φάση. Τόση ήταν η βεβαιότητα μου που είχα σχεδόν έτοιμο και το κείμενο. Όχι γιατί υποτίμησα τον αντίπαλό, αλλά δε φάνταζε το φόβητρο για τον Ριτζάκη.

Το κείμενο τελικά δεν ανέβηκε κι ο λόγος φυσικά δεν ήταν γιατί ηττήθηκε ο Έλληνας. Απλά δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο (ή για να ακριβολογώ τους λόγους, μιας και δεν ήταν μόνο ένα το μέτρημα που δέχτηκε στο 2ο γύρο). 

Περίμενα μέχρι να καταφέρω να δω το βίντεο του αγώνα ξανά. Και ξανά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί αυτός ο αγώνας διακόπηκε. Δίκαια κέρδισε τον 1ο ο αθλητής από την Ουγκάντα, ο Ριτζάκης είχε αρχίσει να ισορροπεί στον 2ο και να «ζεσταίνεται». Δεν ξέρω αν θα το γύριζε το ματς, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει. 

Βέβαια ούτε ο ίδιος ο Ριτζάκης φάνηκε να καταλαβαίνει γιατί η τόση βιασύνη του διαιτητή να διακοπεί ο αγώνας. Όπως δήλωσε κι ο ίδιος: «Εδώ φαίνομαι στο τέλος να μην έχω καταλάβει και εγώ τίποτα. Να με μετράει χωρίς λόγο και να με σταματάει την ώρα που αρχίζω και πετυχαίνω.

Αυτή την ήττα δεν μπορώ να την χωνέψω με τίποτα»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά