fbpx

Ντόχα 2023: Οι κληρώσεις των Ελλήνων τζουντόκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ντόχα 2023: Οι κληρώσεις των Ελλήνων τζουντόκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο είναι προ των πυλών και οι πέντε Έλληνες τζουντόκα έμαθαν του αντιπάλους τους. Ακολουθούν αναλυτικά ανά κατηγορία:

Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ)

Η Ελληνίδα τζουντόκα κληρώθηκε να αγωνιστεί απευθείας στο ταμπλό των 32 και απέναντί της θα έχει είτε ης Ουζμπέκα Ματνιγιάζοβα είτε την Βενεζολάνα Ροντρίγκες. Στη συνέχεια για να μπει στα προημιτελικά ίσως διασταυρωθεί με την Κροάτισσα Λάρα Τσβέτκο (Νο6 του κόσμου) η οποία πέρυσι είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Τασκένδης. Έχουν αναμετρηθεί μία φορά το Δεκέμβριο του 2022 και νικήτρια ήταν η Κροάτισσα. Αν ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο υπάρχει ενδεχόμενο να βρει μπροστά της την Ολλανδή Φαν Ντάικ (Νο2 του κόσμου) ή την Ισπανίδα Τσουνόντα Ρουστάντ (Νο7 του κόσμου).

Μιχάλης Τσουτλασβίλι (-73κ)

Ο Ερτούρ Τουρντουμπάεφ από το Κιργιστάν θα έιναι ο πρώτος αντίπαλος του Μιχάλη Τσουτλασβίλι στην κατηγορίων των -73κ. Αν περάσει θα έχει δύσκολη αποοστολή κόντρα στον Ουζμπέκο Μουροτζόν Γιουλντόσεφ (Νο5 του κόσμου).

Θοδωρής Δεμουρτσίδης / Θανάσης Μυλωνέλης (-81κ)

Απευθείας θέση στους 32 του κόσμου θα έχει ο Δεμουρτσίδης και θα περιμένει τον νικητή του αγώνα μεταξύ του Βρετανού Μούρχεντ και του Ιρλανδού Γκλίσον. Στο δρόμο του για την οκτάδα θα βρει και τον Ούγγρο Ουνγκβάρι (Νο7 του κόσμου). Στην άλλη μεριά του ταμπλό ο Μυλωνέλης θα κληθεί να κερδίσει τη θέση του στους τοπ32 κόντρα στον Μασαμπίροφ του Κιργιστάν, ενώ μετά θα έχει δύκσολη αποστολή κόντρα στο Νο5 του κόσμου, τον Γάλλο Ντζάλο.

Θοδωρής Τσελίδης (-90κ)

Πρώτος αντίπαλος στη δύσκολή πορεία του με στόχο το παγκόσμιο βάθρο ο Τσελίδης θα έχει πρώτο αντίπαλο τον Βρετανό Πετγκρέιβ, ενώ μετά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φατίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) και Κρετ (Ρουμανία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά