fbpx

Chakuriki Gym, εκεί που βγαίνουν οι κορυφαίοι!!

Chakuriki Gym, εκεί που βγαίνουν οι κορυφαίοι!!

«PAIN IS TEMPORARY, BUT HONOUR IS FOREVER» 

Το Chakuriki Gym είναι ένα γυμναστήριο kickboxing και η έδρα του International Chakuriki Association βρίσκεται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Είναι επίσης γνωστό ως Dojo Chakuriki, Pancration Chakuriki και Chakuriki Amsterdam. Ιδρύθηκε το 1972 και είναι ένα από τα παλαιότερα και καθιερωμένα γυμναστήρια kickboxing στην Ολλανδία. Έχει δημιουργήσει πολλούς κικ μπόξερ κορυφαίου επιπέδου και συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων πρωταθλητών K-1 όπως οι Peter Aerts, Branko Cikatić και Badr Hari. Παρέχει επίσης εκπαίδευση στην πάλη, καθώς και εκπαίδευση σε knockdown karate, τζούντο, πυγμαχία και μικτές πολεμικές τέχνες.

Το Chakuriki Gym ιδρύθηκε το 1972 από τον Thom Harinck, ο οποίος αρχικά άρχισε να διδάσκει το δικό του στυλ με το όνομα “Chakuriki”. Η λέξη Chakuriki προέρχεται από τη λέξη “shakuriki” (借力 – “δανειστική δύναμη”), που αναφέρεται στο αρχικό στυλ που είναι ένα μείγμα τεχνικών από την πυγμαχία, το Kyokushin karate, το τζούντο, το jujutsu και την πάλη. To Chakuriki αργότερα έγινε γυμναστήριο kickboxing καθώς ο Harinck πρόσθεσε το Muay Thai και το Savate στο ρεπερτόριό του.Το 1978, μαχητές από το Chakuriki έγιναν οι πρώτοι Ολλανδοί που αγωνίστηκαν στο στάδιο Lumpini στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, παρόλο που οι αντίστοιχοι ιδρυτές τους ήταν και οι δύο από τη γενεαλογία Jon Bluming, το Chakuriki έγινε αντίπαλος του Mejiro Gym. Ενώ οι μαχητές Chakuriki ήταν γνωστοί για την ψυχική και σωματική τους αντοχή, οι Mejiro’s είχαν φήμη για το τεχνικό τους στυλ. Οι αγώνες kickboxing γίνονταν τακτικά στο Jaap Edenhal Arena στο Άμστερνταμ και τόσο οι μαχητές του Mejiro όσο και του Chakuriki καθιερώθηκαν ως οι καλύτεροι στη χώρα. Αυτή η αντιπαλότητα βοήθησε στην αύξηση του επιπέδου του ολλανδικού kickboxing και γέννησε μερικούς από τους καλύτερους μαχητές της εποχής. Η δεκαετία του 1980 και οι αρχές της δεκαετίας του 1990 είδαν μια νέα γενιά kickboxers να αναδύεται από το Chakuriki, όπως ο Peter Aerts και ο Branko Cikatić που βοήθησαν στη διαμόρφωση της ιστορίας του K-1.

Ο απόφοιτος του Chakuriki Branko Cikatic ίδρυσε το “Chakuriki Tiger Gym” στην πατρίδα του, την Κροατία και ίδρυσε επίσης ένα ιαπωνικό παράρτημα με διευθυντή τον Nobuki Hayashi.

Ο Thom Harinck και ο γιος του Tommy Harinck είναι οι κύριοι προπονητές, ενώ η πάλη και οι μικτές πολεμικές τέχνες «τρέχουν» από τον Chris Dolman, με τον Branko Cikatic να επισκέπτεται την έδρα της Ολλανδίας από την Κροατία.

Ο Χάρινκ ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Απρίλιο του 2013 σε ηλικία εξήντα εννέα ετών.

Mερικοί διάσημοι μαχητές που βγήκαν από το Chakuriki: Ολλανδία Peter Aerts, Αλβανία Xhavit Bajrami, Ολλανδία Gilbert Ballantine, Κροατία Branko Cikatić, Ολλανδία Lloyd van Dams, Ολλανδία Hesdy Gerges, Μαρόκο Μπαντρ Χάρι, Αγγλία Λι Χάσντελ, Ιαπωνία Nobu Hayashi, Ουκρανία Σεργκέι Λασκένκο, Γαλλία Jérôme Le Banner, Ολλανδία Melvin Manhoef, Ισπανία Frank Muñoz, Βραζιλία Pedro Rizzo, Ολλανδία Rene Rooze, Βραζιλία Anderson “Braddock” Silva, Ολλανδία Perry Ubeda, Αίγυπτος Αμίρ Ζεϊάντα, Ολλανδία Sskia van Rijswijk

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά