fbpx

Κατάφορη αδικία για Πέτρο Σάχο, τον άφησε στο Χάλκινο μετάλλιο, Παγκόσμιο Μουάιτάι (vid αγώνα)

Κατάφορη αδικία για Πέτρο Σάχο, τον άφησε στο Χάλκινο μετάλλιο, Παγκόσμιο Μουάιτάι (vid αγώνα)

Στενοχώρια, κρίμα και απογοήτευση για την χαμένη ευκαιρία αλλά και υπερηφάνεια, θαυμασμός για την εμφάνιση του Πέτρου. Είναι απ’ τις φορές που βλέπεις έναν αγώνα, σκέφτεσαι τον τίτλο που θα συνοδεύει την άνετη νίκη και στο τέλος καταλήγεις να θες να σπάσεις το λαπτοπ! Όσο και να θες να αποφύγεις το σχόλιο για την διαιτησία, είναι αναπόφευκτο. Το πως ένας αθλητής καταφέρνει να επιζήσει και στο τέλος να κερδίσει οριακά είναι “θαύμα”. Η απογοήτευση πάει στην χαμένη ευκαιρία που μας στέρησαν τη συμμετοχή στον τελικό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Με δύο σερί εκπληκτικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με αντίστοιχα νοκ άουτ έφτασε στον σημερινό ημιτελικό ο Πέτρος Σάχο. Αντίπαλος του στον ημιτελικό της κατηγορίας U23 στα -63,5 κιλά και τελευταίο εμπόδιο πριν την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό, σε αυτή την 5η ημέρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μουάιτάι, ο αθλητής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ibrahem Bilal.

ένας από τους πάρα πολλούς αγκώνες που δέχτηκε ο Μπιλάλ

Με το καλημέρα στον 1ο γύρο ο Πέτρος πιάνει το πλευρικό λάκτισμα του Άραβα και με ένα δεξί δυνατό ίσιο τον στέλνει φαρδύ πλατύ στο καναβάτσο να δέχεται το μέτρημα από τον διαιτητή. Καλύτερη αρχή δεν γινόταν! Ο Σάχο με δύναμη στο παιχνίδι του, χρησιμοποιώντας όλα του τα όπλα παίρνει ομόφωνα το γύρο με το πενιχρό 10-9, με τους σχολιαστές να απορούν πως επιβίωσε ο Μπιλάλ.

Ο Πέτρος ήταν απρόσεκτος μόνο στα αριστερά ψηλά λακτίσματα του Μπιλάλ, τα υποτιμούσε φαινόταν, καθώς έψαχνε τον τρόπο να μπει από κοντά. Σε ένα που δέχτηκε έδωσε την ευκαιρία στον διαιτητή να τον μετρήσει σε “όρθιο” νοκ ντάουν, με τον Σάχο να απορεί και μην εννοείται επηρεασμένος. Υπήρχαν πάρα πολλά πιο δυνατά χτυπήματα του Πέτρου που θα μπορούσαν να επιφέρουν μέτρημα στον Μπιλάλ αλλά…νιξ! Πλειοψηφικά (γύρος που είχε νοκ ντάουν) δόθηκε στον Μπιλάλ. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς μέτρημα ο γύρος πήγαινε πανηγυρικά στον Σάχο!

ένα από τα πάρα πολλά πυγμαχικά χτυπήματα που δέχτηκε ο Μπιλάλ

Ο τρίτος και καθοριστικός γύρος ήταν ξεκάθαρα Ελληνικός. Με πάρα πολλούς αγκώνες κι γόνατα κυρίως, ο Πέτρος σκοράριζε συνεχώς, έχοντας ξεκάθαρη υπεροχή. Το αποτέλεσμα βρήκε όλους να απορούν. Με 3-2 δόθηκε ο γύρος και κατ’ επέκταση και ο αγώνας στην μπλε γωνία. Δείτε την αναλυτική κάρτα σκοραρίσματος:

Πέτρος Σάχο

Αδικία! Αυτό είδαμε, αυτό λέμε. Ειδικά για τον αθλητή του Γιώργου Γκιόκα που έπαιζε γνήσιο Μουάιται, με αγκώνες και γόνατα… και κάπως μετράνε παραπάνω! Κρατάμε τις φανταστικές εμφανίσεις του Πέτρου, όπως και όλων των παιδιών που έδωσαν τα πάντα σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το αγωνιστικό ταξίδι της Εθνικής τελείωσε εδώ με ένα χάλκινο μετάλλιο (που είναι τεράστια επιτυχία), ενώ αξίζαμε κάτι παραπάνω σαν αποστολή, που τραυματισμοί, ατυχίες και αποτελέσματα μας το στέρησαν. Όλοι οι αθλητές μας και οι γωνίες τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, άφησαν άριστες εντυπώσεις τόσο μέσα όσο και έξω από τα ρινγκ, ενώ κάθε WAI KRU σχολιαζόταν διθυραμβικά.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά