fbpx

ASP – AIC Σχολείο Εκπαιδευτών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (vid & pics)

ASP – AIC Σχολείο Εκπαιδευτών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (vid & pics)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023, 2ο σχολείο Εκπαιδευτών ASP στην Αττική, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκπαίδευση διεξήχθη σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Η εκπαίδευση διήρκησε τρεις ημέρες, 24 ώρες στο σύνολο και είχε ως θέμα την πιστοποίηση εκπαιδευτών σε χρήση ράβδου, χειροπέδων και φακού από την εταιρία ASP (Armament Systems and Procedures), για πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό το προηγμένο πρόγραμμα πιστοποίησης έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη λειτουργική χρήση του ASP Tactical Baton, Tactical Restraints και Performance Flashlights και να τους εκπαιδεύσει να διεξάγουν Προγράμματα Βασικής Πιστοποίησης ASP (ABC). Το AIC Training περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες και τις τεχνικές που παρέχονται στο Πρόγραμμα ABC, με την προσθήκη τεχνικών διδασκαλίας ASP. Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος AIC πιστοποιεί ότι το εκπαιδευμένο στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας, πληροί ένα πρότυπο γνώσεων που βασίζεται σε ικανότητες, έχει κατακτήσει τις δεξιότητες απόδοσης και έχει τη δυνατότητα να διδάσκει τάξεις ABC.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν εξειδικευμένες γνώσεις στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα ώστε να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές από τις Η.Π.Α. Το κόστος του σεμιναρίου καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την ASP.

Την εκπαίδευση παρακολουθήσαν εκπαιδευτές από 20 διαφορετικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπως Άμεση Δράση, Ο.Π.Κ.Ε., Δ.Α.Ε.Α., ΔΙ.ΑΣ., Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., Τμήμα Εκπαίδευσης Γ.Α.Δ.Α., Υ.Κ.Α. κ.λ.π.

Στόχος ήταν η προσφορά εξειδικευμένων γνώσεων στους εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταβιβάσουν στο υπόλοιπο Αστυνομικό προσωπικό τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν από την εκπαίδευση αυτή.

Εκπαιδευτές του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτές της ASP, κος Τουρτίδης Ευθύμιος (Ελλάδα) και ο κος Underhill Paul Anthony (Αγγλία).

Η εκπαίδευση έληξε με την πιστοποίηση των επιτυχόντων του προγράμματος και καθώς εκπαιδευόμενοι και διοργανωτές έμειναν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα αλλά και με την όλη διοργάνωση, συζήτησαν για την επανάληψη του σχολείου στο επόμενο έτος.

https://www.youtube.com/@aspusa1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά