fbpx

Έρχεται “τιτανομαχία” Χέινι-Λοματσένκο! (vid)

Έρχεται “τιτανομαχία” Χέινι-Λοματσένκο! (vid)

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες μάχες της χρονιάς στον κόσμο της πυγμαχίας έρχεται τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Μαϊου. Ο Ντέβιν Χέινι θα συγκρουστεί με τον Βασίλι Λοματσένκο στο Λας Βέγκας, με τον Αμερικανό να υπερασπίζεται τις πέντε παγκόσμιες ζώνες του (WBA, WBC, IBF, WBO και The Ring) στην κατηγορία των ελαφρών βαρών (-61.2κ.).

Ο 24χρονος κάτοχος των τίτλων Χέινι θα μπει στον αγώνα με αήττητο ρεκόρ επαγγελματικής καριέρας 29-0-0, προερχόμενος από τις δύο νίκες επί του Τζορτζ Καμπόσου που ουσιαστικά του έδωσαν τις ζώνες. Ο 35χρονος Ουκρανός μετράει από την πλευρά του ρεκόρ 17-2-0, με πιο πρόσφατη νίκη του εκείνη επί του Τζαμέιν Ορτίς τον Οκτώβριο του 2022. Η πιο πρόσφατη ήττα του ήταν από τον Τεόφιμο Λόπες τον Οκτώβριο του 2020.

Για τον Λοματσένκο, που στο παρελθόν είχε κρατήσει στα χέρια του τις ζώνες WBA, WBO και The Ring, αυτός ο αγώνας μοιάζει να είναι κομβικός στην πορεία του στα ρινγκ. Σε περίπτωση επιτυχίας θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως η σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, θεμελιώνοντας μία λαμπρή υστεροφημία στο σπορ. Αντιθέτως, μία ήττα από τον Χέινι δεν εκμηδενίζει τις πιθανότητές του να ξαναγίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο απώτερο μέλλον, αλλά το βάζει πλέον με δυσμενέστερους όρους στη μάχη των διεκδικητών, σε μία εποχή που τα ελαφρά βάρη έχουν πληθώρα σπουδαίων πυγμάχων.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 6:00 το πρωί της Κυριακής και στην Ελλάδα θα προβληθεί ζωντανά από την Cosmote TV.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά