fbpx

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων στο Κουνγκ Φου για ευεργετική μοριοδότηση μαθητών στις πανελλήνιες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων στο Κουνγκ Φου για ευεργετική μοριοδότηση μαθητών στις πανελλήνιες

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένη εγκληματική δράση πλαστογράφησης βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων και χρήσης αυτών για ευεργετική μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και για αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε οργανωμένη εγκληματική δράση πλαστογράφησης βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων και χρήσης αυτών για ευεργετική μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και για αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.

Ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ο ένας κατείχε θέση ευθύνης σε ομοσπονδία πολεμικής τέχνης και δύο προπονητές Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένη εγκληματική δράση πλαστογράφησης βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων και χρήσης αυτών για ευεργετική μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και για αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Μετά από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την κατά περίπτωση ιδιότητά τους στο χώρο πολεμικής τέχνης, προσέγγιζαν γονείς, τα ανήλικα τέκνα των οποίων φοιτούσαν σε σχετικές σχολές και τους υπόσχονταν ότι έναντι χρηματικού αντιτίμου (3.500 έως 7.000 ευρώ) ο 47χρονος θα προέβαινε στην κατάρτιση πλαστογραφημένων φύλλων αγώνα, στα οποία οι ανήλικοι θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιούχα θέση κατάταξης.

Στη συνέχεια, εκδίδονταν αντίστοιχες βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και ακολούθως θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι-αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Όσον αφορά τους ρόλους που κατείχαν οι κατηγορούμενοι, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση ευθύνης που κατείχε στην Ομοσπονδία, συνέτασσε τα πλαστά φύλλα αγώνα, ενώ ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολών λειτουργούσαν ως μεσάζοντες μεταξύ των γονέων και του 47χρονου. Επιπρόσθετα, οι έτεροι δύο κατηγορούμενοι (48 και 53 ετών), γονείς ανήλικης μαθήτριας, προέβησαν στην κατάθεση πλαστής βεβαίωσης στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβει η ανήλικη ευεργετική μοριοδότηση.

Όπως μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί, έχουν πλαστογραφηθεί -18- φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν -30- μαθητές/αθλητές και -4- προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας. Σημειώνεται ότι σε καμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται».

Δυο εν ενεργεία προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου αλλά και δυο πρώην παράγοντες του αθλήματος εμπλέκονται στην υπόθεση με τις πλαστές βεβαιώσεις που έδιναν μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων έγινε μια καταγγελία από μητέρα αθλητή στην οποία ο 47χρονος προπονητής πρότεινε έναντι 3.500 ευρώ να της παραδώσει φύλλο αγώνα και βεβαίωση της ελληνικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία ο γιος της θα είχε λάβει την δεύτερη θέση της κατάταξης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «WUSHU KUNG FU» που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι από 10 έως 16 Νοεμβρίου 2022, στην κατηγορία «TRADITIONAL QIANGSHU», άθλημα στο οποίο το παιδί δεν είχε ποτέ αγωνιστεί. Η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε τις αρχές και «στήθηκε» επιχείρηση σε καφετέρια του Χαλανδρίου. Μόλις ο προπονητής παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

«Από έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέσαμε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είχαν εκδοθεί δεκάδες πλαστά φύλλα αγώνα που αφορούσαν ψεύτικες επιδόσεις αθλητών, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «WUSHU KUNG FU», που έγινε στο Λουτράκι το επίμαχο χρονικό διάστημα» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση.  

Ο 47χρονος προπονητής, λόγω της θέσης που κατείχε στην Ελληνική Ομοσπονδία ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ, ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, ήταν ο άνθρωπος που επιμελούνταν την διοργάνωση αγώνων στη χώρα μας, την οργάνωση των αποστολών σε διεθνείς αγώνες, την σύνταξη των φύλλων αγώνα, καθώς και την επικοινωνία με την διεθνή ομοσπονδία. Άρα, έβαζε την υπογραφή του στα πλαστά φύλλα αγώνα με βάση τα οποία εκδίδονταν οι βεβαιώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ και στη συνέχεια οι αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όσον αφορά τους κατηγορούμενους προπονητές και ιδιοκτήτες σχολών, οι οποίοι είχαν τον ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των γονιών και του 47χρονου, φαίνεται ότι γνώριζαν την παρανομία που έκαναν. 

Από την μέχρι τώρα έρευνα της υπόθεσης οι αστυνομικοί εχουν εντοπίσει συνολικά 18 πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούσαν 30 αθλητές και τέσσερις προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μονό μια περίπτωση υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης υπήρξε από την Γενική γραμματεία Αθλητισμού από γονέα ανήλικης μαθήτριας ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορούμενους της υπόθεσης. Ωστόσο, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας, «σε καμία από τις περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί». 

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών αναμένεται να μπουν, μεταξύ άλλων, το επόμενο χρονικό διάστημα, ένας πρώην πρόεδρος και ένας πρώην γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας του αθλήματος για τον ρόλο που είχαν στην υπόθεση.  

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

ΠΗΓΗ: σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, και https://www.zougla.gr/greece/article/apati-me-plastes-veveosis-stelexon-tis-omospondias-koung-fou-gia-tis-panelinies-eksetasis

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά