fbpx

“European Games 2023 Sumo” ανακοινώθηκε η Εθνική μας ομάδα

“European Games 2023 Sumo” ανακοινώθηκε η Εθνική μας ομάδα

Ευχάριστα εκπλήσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο με την ανάπτυξή της σε ένα άθλημα που δεν προϋπήρχε στην χώρα μας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ Παπαδόπουλος Γρηγόρης, με μεθοδικότητα και όραμα έχει καταφέρει σε μια τόσο καινούρια ομοσπονδία, που αναγνωρίστηκε μόλις πριν εκπνεύσει το 2022, να φέρει εις πέρας στόχους που θα ζήλευαν ομοσπονδίες χρόνων.

Η τελευταία επιτυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο είναι η συμμετοχή της στα European Games που θα διεξαχθούν στην Πολωνία στο Klucze 24-25 Ιουνίου και μάλιστα με την συμμετοχή 5 αθλητών. Το άθλημα του Σούμο στα European Games ανήκει στα side events, σε μια συνεχή ανερχόμενη διεθνή πορεία.

Την εθνική ομάδα στελεχώνουν οι αθλητές:

Γεώργιος Σταυρόπουλος στην κατηγορία των -77kg

Μαρίνα Παπαδοπούλου στην κατηγορία των -73kg

Νικόλαος Τσουλάκος στην κατηγορία των -85kg

Ιωάννα Σπαντιδέα στην κατηγορία των -55kg

Δροσούλα Τζιανακοπούλου στην κατηγορία των -73kg

Η ομοσπονδία έχει ένα γεμάτο καλεντάρι φέτος. Διοργανώνει στις 16-18 Ιουνίου στην πόλη της Πάτρας Summer Camp και Διασυλλογικούς Αγώνες στην Άμμο, τον Οκτώβριο θα διοργανωθεί το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σούμο και τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν οι πρώτες εξετάσεις προπονητών για τον βαθμό Nikyu, μιας και τον Φεβρουάριο του 2024 η Ομοσπονδία σκοπεύει να διοργανώσει την πρώτη Σχολή Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

*Στην φωτό εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο κ Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σούμο κ Dariusz Rozum

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά