fbpx

Παρουσίαση των Βυζαντινών Πολεμικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη

Παρουσίαση των Βυζαντινών Πολεμικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη

Ο Δάσκαλος Βυζαντινών Πολεμικών Τεχνών Γεώργιος Ε. Γεωργάς παρουσίασε τις Βυζαντινές Πολεμικές Τέχνες στο 2ο Συμπόσιο για το Βυζάντιο που διεξήχθει στην Νέα Υόρκη.

Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που είχε το Α’ μέρος του Συμποσίου για το Βυζάντιο, με θέμα: «Η πολιτισμική κληρονομιά του Βυζαντίου διά μέσου των αιώνων» που έγινε στις 2 Απριλίου αλλά και έπειτα από αιτήματα όσων το παρακολούθησαν, αλλά και όσων δεν τα κατάφεραν εκείνη την ημέρα. Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Porphyra» και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στην Νέα Υόρκη, διοργάνωσαν το Β´μέρος του Συμποσίου για το Βυζάντιο, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Το θέμα του Β´ μέρους του Συμποσίου ήταν:

«ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ»

Ο εκπαιδευτής της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες” κ. Γεώργιος Ε. Γεωργάς προπονητής Ξιφασκίας, εκπαιδευτής ενόπλου Παμμάχου και Οπλομαχίας ήταν ένας από τους ομιλητές του Συμποσίου.

Η ομιλία του κ. Γεωργά είχε το ακόλουθο θέμα:

“Οι Βυζαντινές Πολεμικές Τέχνες και πως διδάσκονται σήμερα”

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι πολλοί ανήκουν σε ακαδημαϊκούς κύκλους, παρακολούθησαν την παρουσίαση των Βυζαντινών Πολεμικών Τεχνών με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο πέρας της διάλεξης ο κ. Γεωργάς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των Ακαδημαϊκών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συμποσίου:

Untitled document
Untitled document
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά