fbpx

Grand Slam – Καζακστάν: “Χάλκινος” ο Τσελίδης στα -90κ.

Grand Slam – Καζακστάν: “Χάλκινος” ο Τσελίδης στα -90κ.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε ο Θεόδωρος Τσελίδης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Slam του Καζακστάν μετά από τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, υπό την καθοδήγηση φυσικά του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη.

Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Τσελίδης θα ανέβει σημαντικά στην Ολυμπιακή κατάταξη, και από την 19η θέση θα μπει στην πρώτη 12αδα, γεγονός που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Η προσοχή, όμως, το Έλληνα χάλκινου πρωταθλητή στρέφεται στο Grand Slam της επόμενης εβδομάδας στη Μογγολία, και σίγουρα θα ταξιδέψει εκεί με ανεβασμένο το ηθικό και τη ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από μία ακόμα σπουδαία διάκριση, την οποία έψαχνε από τον περασμένο Οκτώβριο σε Grand Slam.

Αναφορικά με την πορεία του Τσελίδη στη διοργάνωση, πρώτα επικράτησε του Καζάκου Μαβλίντοφ στη φάση των “16”, όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε στο golden score από τον Γεωργιανό Μοσακλισβίλι, που παρόλα αυτά αγωνίζεται με τα Ισπανικά χρώματα.

Στον 1ο γύρο των ρεπεσάζ, ο Τσελίδης αντιμετώπισε τον Αζέρο Ταλίμποφ, και ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με μία ακόμα νίκη, απέναντι στον Βραζιλιάνο Μακέντο, για να έρθει το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά