fbpx

“Κλείδωσε” μάχη Μπερμούδες-Κλάβελ για τις IBF και WBO ζώνες

“Κλείδωσε” μάχη Μπερμούδες-Κλάβελ για τις IBF και WBO ζώνες

Μία από τις πιο σημαντικές μάχες στη γυναικεία πυγμαχία είναι πλέον γεγονός. Η Έβελιν Μπερμούδες, κάτοχος των ζωνών IBF και WBO στην κατηγορία ελαφράς μύγας (-49κ.) θα αντιμετωπίσει την Κιμ Κλάβελ, υπερασπιζόμενη τους δύο παγκόσμιους τίτλους της. Η αναμέτρηση αυτή θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, στο Κεμπέκ του Καναδά, δηλαδή… εντός έδρας για την Κλάβελ.

Η κάτοχος Μπερμούδες (από την Αργεντινή) κατέκτησε αυτές τις δύο ζώνες με τη νίκη της επί της Τάνια Ενρίκες τον περασμένο Μάρτιο και τώρα για πρώτη φορά θα κληθεί να τις υπερασπιστεί. Στο παρελθόν βέβαια είχε ξαναϋπάρξει κάτοχος της IBF, έχοντας μάλιστα και τέσσερις επιτυχημένες υπερασπίσεις. Η 27χρονη Αργεντινή θα μπει στο ματς με ρεκόρ καριέρας 18-1-1.

Η Κιμ Κλάβελ.

Η Κλάβελ από την πλευρά της, με ρεκόρ καριέρας 17-1-0, θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα της να πάρει έναν παγκόσμιο τίτλο, καθώς είχε υπάρξει κάτοχος της WBC ζώνης από τον Ιούλιο του 2022 έως τον φετινό Ιανουάριο. Σημειώνεται πως η νικήτρια αυτού του αγώνα είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να αντιμετωπίσει την Τζέσικα Νέρι Πλάτα, κάτοχο των ζωνών WBC και WBA, σε μία μάχη για την ενοποίηση και των τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων υπό μία κάτοχο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά