fbpx

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Στην Ντούβαντσιτς το πρώτο χρυσό της ημέρας, χάλκινο για τον Χαμαλίδη

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Στην Ντούβαντσιτς το πρώτο χρυσό της ημέρας, χάλκινο για τον Χαμαλίδη

Η Ιβάνα Ντούβαντσιτς από την Κροατία πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο του TKD την 3η ημέρα δράσης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η Ντούβαντσιτς νίκησε με 1-0, 3-0 την Ισπανίδα Άλμα Μαρία Πέρεθ Παράδο σε ένα ματς με χαμηλό σκορ στην κατηγορία των -53 κιλών.

Η Λούκα Πατακφάλβι από την Ουγγαρία επικράτησε με 7-4 και 25-4 της Ισραηλινής Μπιάνα Λάγκερ παίρνοντας το πρώτο χάλκινο μετάλλιο ενώ το δεύτερο κατέληξε στην Ντομίνικα Χρόνοβα από την Τσεχία που νίκησε με 10-7, 7-7, 7-5 την Έλα Αϊντίν από τη Γερμανία.

Άδοξο τέλος  είχε ο τελικός των -68 κιλών των ανδρών όπου ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Βρετανός Μπράντλι Σίντεν αποσύρθηκε εξαιτίας τραυματισμού πριν τον τελικό απέναντι στον Χαβιέρ Πέρεθ Πόλο από την Ισπανία με τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη να παίρνει το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια νικώντας τον Λέον Γκλάσνοβιτς από την Κροατία με 8-4, 11-13, 12-1 ενώ το άλλο χάλκινο πήγε στον Ότο Χέρλεβ Γιόργκενσεν από τη Δανία που νίκησε 4-6, 1-0, 9-5 τον Γάλλο Τεό Λουσιέν.

O Ιταλός Ντένις Μπαρέτα είναι ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία -63 κιλών νικώντας στον τελικό με 11-7, 15-6 τον Κροάτη Λόβρε Μπρέτσιτς. Ο Σουλεϊμάν Αλαφιλίπ από τη Γαλλία πήρε το πρώτο χάλκινο μετάλλιο με 7-3, 14-7 απέναντι στον Αλβανό Τζουίρντο Κάνι ενώ το άλλο χάλκινο πήρε ο Χοάν Χορκέρα Κάλα από την Ισπανία νικώντας 11-1, 6-11, 7-4 τον Σέρβο Νόβαν Στάνιτς.

Κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα η Βρετανίδα Τζέιντ Τζόουνς πήρε δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς μετά το Μπακού το 2015, πήρε ξανά τον τίτλο στα -57 κιλά. Η Τζόουνς νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Λουάνα Μάρτον από την Ουγγαρία με 13-6, 9-6 στον τελικό ενώ στα ματς για τα χάλκινα μετάλλια η Κριστίνα Τόμιτς από την Κροατία νίκησε 10-6, 12-6 την Ελληνίδα Φαίδρα Καλτέκη και η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Χάτιτσε Κούμπρα Ιλγούν από την Τουρκία επικράτησε με 23-8, 15-11 της Αρλέτ Ορτίθ Μπενίτο από την Ισπανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά