fbpx

Πρόωρος αποκλεισμός για Γιαννακοπούλου, Τσαμαλίδη, Νανιτζανιάν και Μαυρομμάτη

Πρόωρος αποκλεισμός για  Γιαννακοπούλου, Τσαμαλίδη, Νανιτζανιάν και Μαυρομμάτη

Η σημερινή ημέρα είχε τετραπλή εκπροσώπηση για την ελληνική πυγμαχία. Γιαννακοπούλου, Τσαμαλίδης, Νανιτζανιάν και Μαυρομμάτη διεκδίκησαν τη νίκη και την είσοδο στην 8αδα. Με την κλήρωση να μην είναι και η ευνοϊκότερη για κανέναν από τους τέσσερις, οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, κάτι που δυστυχώς δεν ήταν αρκετό να τους δώσει τη νίκη.

Πρώτη για τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκε η Αντωνία Γιαννακοπούλου (για τα 54 κιλά) η οποία αντιμετώπισε Ιρλανδέζα Jennifer Lehane. Σε έναν αγώνα που δεν πήγε καθόλου καλά (ελέω διαιτησίας) για την Πατρινή αθλήτρια η πλάστιγγα έγειρε προς την απέναντι γωνία, με την Lehane να αναδεικνύεται νικήτρια.

Ο Μιχάλης Τσαμαλίδης από την αρχή είχε πολύ δύσκολο έργο καθώς κληρώθηκε να αγωνιστεί με τον Ουκρανό Oleksandr Khyzhniak, χρυσό Ολυμπιονίκη στο Τόκυο, Παγκόσμιο πρωταθλητή (2017), Πρωταθλητή Ευρώπης (2017 και 2019) και νικητή των Ευρωπαϊκών Αγώνων το 2019 και 3ο το 2015. Ο Τσαμαλίδης, ο οποίος φέτος αγωνίζεται πρώτη φορά στην κατηγορία ανδρών, έκανε αυτό που έπρεπε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μπήκε μαινόμενος, με απίστευτο θράσος και στην αρχή του αγώνα σόκαρε τον Ουκρανό. Όμως ο Khyzhniak, παρά το γεγονός ότι το νοκ άουτ “σφύριζε” πάνω από το κεφάλι του, εκμεταλλεύτηκε την τεράστια εμπειρία του, φρέναρε τον φρενήρη Τσαμαλίδη, επέβαλε το παιχνίδι του και πήρε τελικά την ομόφωνη νίκη.

Στα -92 κιλά ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν έπαιξε με τον Jack Marley από την Ιρλανδία (9ο πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα). Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος πήρε και τον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια όμως μια σύγκρουση “έσκισε” το αριστερό φρύδι του Νανιτζανιάν. Λίγο το σκίσιμο και λίγο το ανορθόδοξο, έως αντικανονικό σε κάποιες φορές, παιχνίδι του Ιρλανδού αποσυντόνισαν τον Έλληνα αθλητή, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με πλειοψηφική απόφαση.

Για τα 66 κιλά η Εβελίνα Μαυρομμάτη βρήκε απέναντι της τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκυο, Busenaz Surmeneli από την Τουρκία και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Από την αρχή πολύ δύσκολο το έργο της Ελληνίδας, το οποίο δυσκόλεψε περισσότερο η διαιτητής του αγώνα με ένα τραβηγμένο μέτρημα, για να ακολουθήσει άλλο ένα και μετά μια (κατά την προσωπική μου άποψη) βιαστική διακοπή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά