fbpx

Ξιφομαχία με Φωτόσπαθα – Light Saber Fencing Hellas (vid)

Ξιφομαχία με Φωτόσπαθα – Light Saber Fencing Hellas (vid)

Η Ξιφομαχία με Φωτόσπαθα είναι ένα μαχητικό άθλημα που δημιουργήθηκε στην Γαλλία και ονομάζεται Laser Fencing.  Βασίζεται σε τεχνικές ραβδιού, σπάθης και σπαθιού των παλαιών Ευρωπαϊκών σχολών. 

Η εκπαίδευση γίνεται με μαλακά σπαθιά ( foam ) ή ειδικής κατασκευής φωτόσπαθα ( laser saber / light saber). Τα φωτόσπαθα είναι αντίγραφα των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στον Πόλεμο των Άστρων.

Ο ασκούμενος όταν ξιφομαχεί προστατεύεται με μάσκα ξιφασκίας, γάντια και στολή ξιφασκίας, έτσι η δραστηριότητα γίνετε εξαιρετικά ασφαλής για τον ασκούμενο. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν φόρμες δύο ατόμων, σκιαμαχίες – χορογραφίες ,ενώ προετοιμάζονται και για μάχες.

Έγκυρη επιφάνεια είναι το σώμα και για να καταχωρηθεί το χτύπημα πρέπει το χέρι ή τα χέρια να έχουν οπλιστεί στις 90 μοίρες πριν δοθεί η επίθεση. Αυτού του είδους η ξιφασκία. Δηλαδή η ξιφασκία με Φωτόσπαθα γίνετε και στην Ελλάδα.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε χορογραφίες με ξιφομαχίες με Φωτόσπαθα. Για να γνωρίσεις αυτή την συναρπαστική δραστηριότητα δεν έχεις παρά να έρθεις σε επαφή μαζί μας. Πληροφορίες στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected]

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά