fbpx

European Games Kickboxing: Η Σεμέλη Ζαρμακούπη ήταν συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία

European Games Kickboxing: Η Σεμέλη Ζαρμακούπη ήταν συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία

Η νεαρή Σεμέλη Ζαρμακούπη από τον Αθλητικό Σύλλογο Ευρυτανίας με προπονητή τον πατέρα της Νίκο αλλά και τον αδερφό της Σταύρο, απέδειξε, στο σπουδαιότερο μέχρι σήμερα αγωνιστικό ραντεβού για το άθλημα της, ότι ήταν και με το παραπάνω συνεπής, καθώς με μία εξαιρετική, θεαματική και δραματική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νίκη, έχει ανέβει ήδη στο βάθρο με την όρεξη να έχει ανοίξει!

Όποιος νομίζει ότι το kickboxing, και πόσο ακόμα το παρεξηγημένο τατάμι δε μπορεί να δώσει εντυπωσιακούς αγώνες που σε κρατάνε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με την αδρεναλίνη στα ύψη, τότε πρέπει να παρακολουθήσει τον αγώνα της αθλήτριας του Νίκου Ζαρμακούπη, Σεμέλης Ζαρμακούπη με αντίπαλο την Τουρκάλα Adiyaman στην κατηγορία Women’s -50kg στο στυλ του Light Contact. Στη γωνία της ήταν ο πολύ έμπειρος Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μέμμος.

Ο πρώτος γύρος κύλησε χωρίς πολλά σημεία με τη Σεμέλη να στηρίζει το παιχνίδι της στην κίνηση “ψάχνοντας” την αντίπαλο της. Τα σημεία, κοντινά, στον πόντο αλλά με τη πλειοψηφία των κριτών υπέρ της.

Στο δεύτερο γύρο ανέβηκαν ένα level πιο πάνω και οι δυο αθλήτριες, αυξάνοντας ένταση και χτυπήματα και μας έδωσαν ένα γύρο με εναλλαγές στο σκορ αλλά βρίσκοντας στο τέλος του πάλι τη Σεμέλη με πλειοψηφική απόφαση μπροστά στο σκορ.

0:27 για να τελειώσει ο αγώνας και η Σεμέλη χάνει!
0:15 για να τελειώσει ο αγώνας και η Σεμέλη προηγείται!

Ο τρίτος γύρος ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Εναλλαγές στο σκορ με πολύ ένταση και από τις 2 αθλήτριες. Ενδεικτικό είναι ότι 17 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα η Σεμέλη πήρε την κρίση των κριτών υπέρ της με πλειοψηφική απόφαση (2-1) κάτι που κράτησε ως το τέλος του αγώνα βρίσκοντάς την νικήτρια. Ο αγώνας, διαφήμιση για το άθλημα, είναι από αυτούς που θα γύρουν την πλάστιγγα για την Ολυμπιακή καθιέρωση του αθλήματος.

Την δική του μάχη από τη γωνία έδωσε ο Νίκος Μέμμος

Θυμίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Διεξάγονται δεκαοχτώ Ολυμπιακά αθλήματα και στα δέκα εξ αυτών δίνονται απευθείας Ολυμπιακά εισιτήρια για το Παρίσι. Για πρώτη φορά λαμβάνει μέρος το άθλημα του Kick Boxing μιας και έχει ενταχθεί πλέον στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2028. Οι αθλητές που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα European Games ήταν από Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας το 2022, εκεί η Σεμέλη κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση χάλκινο μετάλλιο. Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στα European Games είναι οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά