fbpx

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Στην Πέτροβα το πρώτο χρυσό. Τα μετάλλια της ημέρας

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Στην Πέτροβα το πρώτο χρυσό. Τα μετάλλια της ημέρας

Η Στανιμίρα Πέτροβα από τη Βουλγαρία έγινε η πρώτη κάτοχος χρυσού μεταλλίου στην πυγμαχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

 Η ίδια νίκησε στον τελικό των -54 κιλών με ομόφωνη απόφαση των κριτών την Λακραμιοάρα Πέριγιοτς από τη Ρουμανία έχοντας πάρει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -57 κιλών πριν 4 χρόνια στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

 Η Χάτιτσε Ακμπάς από την Τουρκία και η Τσάρλι Ντέιβισον από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν οι ηττημένες των ημιτελικών και πήραν τα χάλκινα μετάλλια μαζί με την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Τον τίτλο στα -60 κιλά πήρε η Κέλι Χάρινγκτον από την Ιρλανδία με την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες να παίρνει τη νίκη στον τελικό με ομόφωνη απόφαση απέναντι στην Νατάλια Σράντινα από την Σερβία. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν η Εστέλ Μοσελί από τη Γαλλία και η Γκιζέμ Εζέρ από την Τουρκία.

Κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, η Μπουσενάζ Σιρμενελί από την Τουρκία, πήρε τον τίτλο νικώντας με 5-0 τη Βελγίδα Οσίν Ντερίου με την Λούκα Άνα Χάμορι από την Ουγγαρία και τη Ρόζι Έκλς από τη Μεγάλη Βρετανία να παίρνουν τα χάλκινα μετάλλια.

Το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο στους άνδρες πήρε ο Μπιλάλ Μπεναμά καθώς ο Γάλλος νίκησε 4-1 τον Τούρκο Σαμέτ Γκιουμούς με τον Βρετανό Κλάραν ΜακΝτόναλντ και τον Ιταλό Φεντερίκο Σέρα να παίρνουν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η Γαλλία πανηγύρισε την κατάκτηση και δεύτερου χρυσού μεταλλίου με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σοφιάν Ουμιχά να νικά 4-1 τον Γεωργιανό Λάσα Γκούρουλι στον τελικό των -63,5 κιλών. Οι δύο αθλητές θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς μαζί με τους κατόχους των χάλκινων μεταλλίων, τον Ντιν Κλάνσι από την Ιρλανδία και τον Ρίτσαρντ Κόβατς από την Ουγγαρία.

Κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Ουκρανός Ολεξάντρ Χίζνιακ επικράτησε στην κατηγορία -80 κιλών όταν ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Κροάτη Γκάμπριγιελ Βέοτσιτς. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν ο Ιταλός Σαλβατόρε Καβαλάρο και ο Μουράντ Αλαχβερντίγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν.

Το τελευταίο χρονικά χρυσό μετάλλιο της ημέρας πήγε στον πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ιταλό Αζίζ Αμπές Μουχιντίν που νίκησε 5-0 τον Ιρλανδό Τζακ Μάρλεϊ, ο οποίος 24 ώρες νωρίτερα έγινε ο πρώτος άνδρας πυγμάχος στην κατηγορία βαρέων βαρών από την Ιρλανδία που εξασφάλισε την παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την Ατλάντα το 1996.

Στην κατηγορία -92 κιλών τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στον Πολωνό Ματέους Μπερεζνίτσκι και τον Ισπανό Εμάνουελ Ρέγιες οι οποίοι θα αγωνιστούν στην συνέχεια στο παγκόσμιο προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά